Microsoft, yapay zekadan güç alacak

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2023 Perşembe 8:30 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2023 Çarşamba 1:26 pm

Microsoft, uzun bir süredir internet tarayıcıları pazarında daha güçlü hale gelmek istiyor. Şirketin bu amacına yönelik son hamlesi ise “yapay zekadan” güç alacak.

Yapay zeka destekli tarayıcı tarafında somut adımlar geliyor. Yapay zeka teknolojileri, günümüzün dijital dünyasında giderek artan bir popülerlik kazanıyor. Bu popülerlik sadece Google’ın üstünlüğüne karşı bir tehdit oluşturmakla kalmıyor, aynı zamanda sunduğu bilgiler nedeniyle AB ülkelerinde güvenlik endişeleri de yaratıyor. Bu durumun ortasında, Microsoft bir fırsat gördü ve Bing AI’yı geliştirme yolunda ilerliyor. Son olarak, şirket Bing AI’yı Windows 11 için Microsoft Edge’in sağ tık menüsüne entegre etme planlarını duyurdu.

yapay zeka

Microsoft, ChatGPT’ye benzer bir AI chatbot’u da içeren Bing AI’yı tanıttı. Şimdi ise şirket, AI’yı sağ tık menüsüne entegre ederek kullanıcıların web sayfalarındaki metinleri seçmelerine ve “Bing AI ile ara” seçeneğini seçerek seçilen metne ilişkin kapsamlı bilgileri sağ taraftaki Bing Chat’te açmalarına olanak tanıyor. Bing AI, seçilen metne ilişkin ayrıntılı bilgiler sağlayarak kullanıcıların bilgiye erişimini kolaylaştırıyor.

 

İlginizi çekebilir: Microsoft’tan Google’a çalım! Bing’te yapay zekayla görseller oluşturabilirsiniz

Kullanıcılar yanlışlıkla seçeneklere tıklarlarsa, “Yoksay” seçeneğini seçerek web sayfasına geri dönebilirler. Mini menü, yalnızca metin vurgulandığında mevcuttur; metin seçmeden sağ tıklamak, standart bağlam menüsünü gösterecektir. Bing AI entegrasyonu güncellemesine ek olarak, Microsoft Edge, kullanıcı deneyimini daha da optimize etmek için modüler isteğe bağlı özellikler desteği ve diğer iyileştirmeler de sunuyor.

Lego Technic Peugeot 9X8 Hypercar, büyük bir heyecan yaratıyor

 

Ne yazık ki, Microsoft’un bu ve diğer geliştirmelerinin, hizmetlerini ne kadar popüler hale getireceği belirsiz. Şirket, arama motorları ve tarayıcılarda Google Chrome’un gerisinde kalmaya devam ediyor. Bazı adımları bu sorunu çözmekte olumlu gelişmelere yol açmış olsa da, lider olmaktan hala çok uzak. Yapay zeka destekli tarayıcı tarafında somut adımlar geliyor.