Microsoft, yapay zeka ile iş hayatına odaklanacak

Yayın tarihi: 12 Mart 2023 Pazar 8:00 am - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 1:05 pm

Microsoft, 16 Mart’ta yapay zeka odaklı yeni bir etkinlik düzenleyecek. Şirket bu etkinlikte yapay zekanın iş hayatındaki kullanımına odaklanacak.

Microsoft destekli OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT’nin kullanıcılardan büyük ilgi görmesi, teknoloji dünyasında tüm öncelikleri değiştirmiş durumda. Başta Microsoft ve Google olmak üzere pek çok şirket, kullanıcılara kendi yapay zeka programlarını sunmak için kıyasıya bir rekabete girmiş durumda. Öte yandan diğer şirketler de kendi uygulama ve platformlarına yapay zeka yazılımları entegre ederek kullanıcı çekmeye çalışıyor. Şu ana kadar bu yarışı Microsoft bir adım önde götürüyor.

OpenAI’a yaptığı yatırım sayesinde yapay zeka alanında Google’ın bir adım önüne geçen Microsoft, bu üstünlüğünü koruyabilmek için önemli adımlar atıyor. Amerikalı teknoloji devi önümüzdeki günlerde de hız kesmeyecek gibi duruyor. Çünkü şirket, yeni bir yapay zeka etkinliği daha düzenlemeye hazırlanıyor.

Microsoft

 

Microsoft, 16 Mart’ta “Future of Work with AI” adını verdiği yeni bir yapay zeka etkinliği düzenleyeceğini duyurdu. Adından da anlaşılabileceği üzere bu yeni etkinlik, yapay zeka programlarının iş dünyasını nasıl etkileyeceğine odaklanacak. Bing AI sayesinde yapay zekayı arama motorları buluşturan şirket, şimdi de bir benzerini bulut servisleriyle yapmak istiyor. Bildiğiniz gibi şirketin bulut hizmetleri, iş dünyası için önemli araçlar arasında yer alıyor.

Yapay zekanın bilinmeyen yönleri açıklandı: Aslında durum bildiğiniz gibi değil

Amerikalı teknoloji devinin 16 Mart’taki etkinlikte ne gibi duyurular yapacağı bilinmiyor. Ancak bunların bulut servisleri ile ilgili olacağı düşünülüyor. Öte yandan etkinlikte CEO Satya Nadella’nın yanı sıra 365 ekibinin başındaki isim olan Jared Spataro’nun konuşmacı olarak geçmesi, Outlook ve Word gibi programların yapay zeka destekli versiyonlarının kapıda olabileceğini gösteriyor.