MHP’li adayın gazetesine AKP’li başkanın şikayetiyle polis baskını

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 6:12 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 7:31 pm

Özel Haber: Bişar Arslan

Isparta’da MHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Emre Altuğ’a ait Gülkent Gazetesi, AKP Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e ilişkin ‘ihale’ iddialarını ‘seçim özel eki’nde haberleştirdi. Gazete dağıtıma çıkmadan matbaadan toplatıldı. MHP’li Altuğ baskına ilişkin AKP’li Başdeğirmen’i işaret etti.

Isparta’da MHP Belediye Meclis Üyesi Adayı Emre Altuğ’a ait olan Gülkent Gazetesi’nin ‘seçim özel eki’ polis ekipleri tarafından matbaaya baskın düzenlenerek toplatıldı. Baskında basımı tamamlanmış 60 bin adet gazeteye el konuldu. Matbaada da detaylı bir inceleme başlatıldı. Polisin gazeteyi toplatma gerekçesinin gazetenin ‘izin alınmadan künyesiz olarak basılması’ olduğu belirtildi.

Gazetenin ekinde mevcut Isparta Belediye Başkanı ve AKP Isparta Belediye Başkan Adayı Şükrü Başdeğirmen’e ihale iddialarına dair haberler yer alıyordu.

‘AKP’Lİ BAŞKANIN BASKISIYLA TOPLATILDI’

tele1.com.tr’den Bişar Arslan’a konuşan gazetenin sahibi Emre Altuğ konuya dair şunları söyledi:

“Gazete dün toplatıldı. Mevcut AKP’li belediye başkan adayı Şükrü Başdeğirmen kendisiyle ilgili bir gazete baskısının olduğu haberini almış ve tüm matbaalara baskın düzenlenmiş. Bizim matbaamızda da Gülkent Gazetesi’nin ekini görmüşler. Bu ekte de Şükrü Bey’e ilişkin haberler vardı. Zaten piyasada olan haberlerdi. Biz de bu haberleri toplayıp seçim özel eki yapmıştık. Herhangi bir iftira, karalama yoktu. Resmi bir gazeteyiz, savcılıktan onay alıp dağıtacaktık. Her zamanki rutin işlemdi. Ama bir şekilde el koydular gazetemize. Mevcut AK Partili başkan Şükrü Başdeğirmen’in baskısıyla toplatıldı. Savcı 15 dakikada karar aldı. Gazetemizde illegal, yasa dışı, kanuna aykırı hiçbir şey yoktu. Yasa dışı bir şey olsa 47 yıllık gazetenin markasını kullanır mıyım? Biz mağdur olduk, itiraz ettik. İtiraz değerlendiriliyor ama bu bir şey çıkmayacağı belli.”

Gazetenin manşeti:

AKP’Lİ BAŞKAN ‘İHALE’ İDDİASIYLA GÜNDEME GELMİŞTİ

Oda TV Mart 2024’te AKP’li Başdeğirmen’e ilişkin şu haberi yapmıştı:

“Isparta’da bulunan ve 2017 yılında kurulan Ahlat Mühendislik Hazır Beton İnşaat şirketinde, 23 Kasım 2021 tarihinde isim değişikliğine gidildi. CelalBey Enerji İnşaat olarak unvan değişikliği yapıldı. Bu isim değişikliğinden sadece 3 gün sonra ise şirkette pay değişikliği işlemi gerçekleştirildi. Buna göre 26 Kasım 2021 tarihinde, iş adamı Sedrettin Gözel, 125’er bin TL karşılığında payını AKP Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve eşi Şadiye Başdeğirmen’e devretti.

Şirkette daha önce müdür olan Sedrettin Gözel’in bu görevi sona ererken, Şadiye Başdeğirmen Müdürler Kurulu Başkanı, yeğeni olduğu belirtilen İbrahim Başdeğirmen ise müdür olarak belirlendi.

03 Ekim 2022 tarihinde ise şirketteki payını devreden Sedrettin Gözel ile, belediye başkanı ve eşi Başdeğirmen’in sahibi olduğu CelalBey Enerji İnşaat şirketi İş Ortaklığı Sözleşmesi yapma kararı aldı. Isparta 2. Noterliği vasıtasıyla yapılan işlem için Isparta Davraz Vergi Dairesi’ne resmi başvuruda bulunuldu.

13 Temmuz 2023’te belediyenin yaptığı ve Kirazlı mevkiinde yapılacak restoranı kapsayan ihale ise 31 milyon karşılığında Sedrettin Gözel’e verildi. Bu durumda Kirazlıtepe restoran yapım işinin aslında, Sedrettin Gözel ile iş ortaklığı kararı alarak resmi başvuru yapan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve Müdürler Kurulu Başkanı olan eşi Şadiye Başdeğirmen’e verilmiş olduğu öne sürüldü.”

AKP’li başkan ‘Sana oy vermeyeceğim’ diyen 70 yaşındaki emekliyi yumrukladı

YALANLAMIŞTI

Şükrü Başdeğirmen ise haberi yalanlayarak şu açıklamayı yapmıştı:

“Ahlat Mühendislik Firması’nın %100 hissesini Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve Şadiye BAŞDEĞİRMEN 25.11.2021 yılında konut inşaatı yapmak amacı ile bedelini ödeyerek satın almıştır. Satın alınan Ahlat Mühendislik firmasının Sedrettin GÖZEL ile olan tüm ilişiği kesilmiştir. Devamında Ahlat Mühendislik firması isim değişikliği ile Celal Bey Enerji değiştirilmiştir.

Haberde yer verilen 3 Ekim 2023 tarihli iş ortaklığı sözleşmesinde de görüleceği üzeri herhangi bir ihale katılımı söz konusu olamayacağı gibi anılan iş ortaklığı sözleşmeleri kanunen proje bazında yapılmaktadır. Bahse konu iş ortaklığı ile belediye bünyesinde yapılan ihaleler arasında ticari veya organik bir bağ bulunmamaktadır.

13 Temmuz 2023 tarihinde yapılan Belediye ihalesine Sedrettin GÖZEL kendi adına katılmıştır.

ISPARTA KİRAZLITEPE RESTORAN YAPIMI yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilmiş olup, teklifler sadece elektronik ortamda EKAP üzerinden yapılmıştır.(İKN:2023/531863)

Söz konusu ihaleyi alan Sedrettin GÖZEL Firması üzerinde Celal Bey Enerji, Şükrü BAŞDEĞİRMEN ve Şadiye BAŞDEĞİRMEN ile ne ortak girişimi ne de şirket üzerinde ortaklık payı ve hiçbir ilişkisi yoktur.”

ISPARTA’DA İTTİFAK YOK

Öte yandan AKP ile MHP Isparta’da ittifak yapmadı. MHP, Isparta’da Yusuf Ziya Günaydın’ı aday göstermişti.

Osman Gökçek’in kovulduğu iddia edilen iftarda olayın gerçek nedeni belli oldu! AKP’li adaydan ‘kaşar’ hakareti

Kaynak: TELE1