Osman Gökçek’in kovulduğu iddia edilen iftarda olayın gerçek nedeni belli oldu! AKP’li adaydan ‘kaşar’ hakareti

Yayın tarihi: 28 Mart 2024 Perşembe 1:52 pm - Güncelleme: 28 Mart 2024 Perşembe 2:18 pm

Haber: TELE1 ÖZEL HABER

AKP’nin Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in katıldığı iftar programında Cumhur İttifakı’nın Çamlıdere adayı Hazım Caner Can vatandaşlara hakaret etti.

AKP Ankara Milletvekili Osman Gökçek, Çamlıdere ilçesinden beşinci defa aday gösterilen Belediye Başkanı Hazım Caner Can ile Avdan Mahallesi’nde iftar programına katıldı.

Dün akşam sosyal medyada paylaşılan görüntülerde Gökçek’in ve Caner Can’ın kovulduğu belirtildi.

Paylaşım yapan Gökçek kovulmadığını iddia ederek şu paylaşımı yaptı:

“Köylü kardeşlerimin aralarında çıkan tartışmayı sonlandırdım. Avdan köyü sakinleri kardeşlerimiz bana teşekkür ettiler. Sizin kovma dediğiniz görüntüler sonrası tüm vatandaşlarımızla hatıra fotosu çektirdik.”

AKP’Lİ ADAYDAN VATANDAŞA HAKARET

Gündem olan videonun ardından tele1.com.tr. bir görgü tanığına ulaştı. Görgü tanığı, “Osman Gökçek’in reddetmesi boş. Birkaç fotoğraf çekti gelince sonra iftar açılınca sorular sorulmaya başlayınca ortalık karıştı. Çok büyük rantlar dönüyor burada. Hele bizim köyümüzde. Belediye tarafından daha yüksek yerlere belediye aracılığıyla topraklar alındı. Biz de köylü olarak bunu sorunca bizim kendi yerimizi kendi ata toprağımızı bize sattılar. Yani karşımıza ihaleyle adam çıkarıyorlar kendi ortaklarını. Caner Can diye bir olay kalmadı burada. 48 mahalle içinde en çok canı yanan bizim Avdan köyümüzdür. Bizim köyümüze ne gelip bir çivi çakmıştır ne bir randevu vermiştir. Seçime üç gün kala da  köyümüze girmek için de encümen meclis üyesi adayı çıkarttı bizim köyden. Hiç alakası olmayan adamı. Bizim köyümüze girebilmesi için bizi yumuşatabilmek için buraya Osman Gökçek’i getirdi. Milletvekilinin karşısında köylü bir şey konuşmasın diye. Ama köylü zaten beş senedir bunalmış. Milletvekili bunu konuşunca biz milletvekilini göndermedik. Dedik ki bir 5-10 dakika köylü olaraktan bizi dinlesin diye. Sen bu vatandaştan oy istedin bir de bizi dinle dedik.” ifadelerini kullandı.

‘ALKIŞLAYANLAR KENDİ KALABALIĞI’

Osman Gökçek’in ‘Ben konuşurken siz Caner Başkanı alkışladınız’ dediğini söyleyen görgü tanığı, alkışlayanların Caner Can’ın arkasından gelen personeli olduğunu ifade etti. Görgü tanığı, “Kalabalığı gören Osman Gökçek, bizim kalabalığımız zannediyor o bağıranları. Kendi getirdikleri onlar. Her gittiği köyde üç kişi karşılıyor. Köyün muhtarı, dernek başkanı. Geri kalan ortamdaki adamlar hep kendi adamı. Belediyenin personeli, orman işletme müdürlüğünün personeli. Bunlarla karşılaşıyor. Duvar kurdular köylümüzü öne geçirmiyorlar milletvekili ile konuşacak diye.” şeklinde konuştu.

Görgü tanığı, Caner Can’ın köyün ileri gelen insanına hareket ettiğini anlattı. Görüntülerde Caner Can’ın bir vatandaşa “Kaşarsın sen” şeklinde hakaret ettiği görüldü.

Alper Gezeravcı AKP’nin seçim propagandası oldu, oy için şehir şehir gezdiriliyor

Kaynak: HABER MERKEZİ