Mezar ve kefen fiyatlarına zam! Vatandaşın yatacak yeri de kalmadı

Yayın tarihi: 6 Ocak 2023 Cuma 11:39 am - Güncelleme: 6 Ocak 2023 Cuma 11:49 am

Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar peş peşe zam haberleriyle sarsılıyor. Beslenme, barınma ve giyinme gibi temel ihtiyaçların yanı sıra mezar ve kefen fiyatlarına da zam geldi. Antalya’da 24 metrekarelik mezar 250 bine çıkarken, 12 metrekarelik mezar yeri ise 125 liraya yükseldi.

AKP’nin kötü ekonomi yönetiminin faturası vatandaşa kesilmeye devam ediyor. Vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşılamakta dahi zorlanırken, hemen hemen her sektörde zam üstüne zam haberleri gelmeye devam ediyor.

Bir zam da mezar ve kefen fiyatlarına geldi. Konut ve arsa fiyatlarının fahiş seviyelere ulaştığı Antalya’da, mezar fiyatları da arttı. Şehir merkezindeki mezarlıkta aile mezarı almak isteyenler 24 metrekare için 250 bin, 12 metrekare için ise 125 bin lirayı gözden çıkarmak zorunda.

Özel okullardaki zam oranı Resmi Gazete’de yayımlandı

YABANCI ARTIŞI FİYATLARI KATLADI

Antalya’da pandemi sürecinde yükselen konut ve arazi fiyatları, Rusya- Ukrayna savaşında kente gelen yabancılara yönelik satışlarla daha da arttı. Kentte 3 yılda konut yaklaşık sekiz kat, arazi ise beş kat pahalandı.

Antalya’daki arsa değeri yükselişi, mezar fiyatlarına da yansıdı. Konyaaltı’ndaki Uncalı Kent Mezarlığı’nda 2020’de 60 bin lira olan 24 metrekare aile mezarlığı, 250 bin liraya; 12 metrekare mezarlık da 30 binden 125 bin liraya yükseldi. Kurşunlu Mezarlığı’nda ise 2020’de 30 bin lira olan 24 metrekare aile mezarı, bu yıl 120 bin; 12 metrekare mezar da 15 binden 60 bin lira oldu. Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl belirlediği aile mezarlığı satış bedelini 2023’te de sürdürme kararı aldı.

Bir alkol grubuna daha zam geldi!

BİN 500 LİRALIK MERMER, BU YIL 7 BİN LİRAYA YÜKSELDİ

Cenaze nakli, yıkama ve defin hizmetlerinin belediye tarafından ücretsiz gerçekleştirildiği mezarlıklarda, yakınlarını kaybedenlerin firmalar aracılığıyla yaptırdığı kabir fiyatında da artış oldu.

Kabir yapım hizmeti veren şirketlerde geçen yılın ilk aylarında 1500 liraya satılan mermer mezarın fiyatı, bu sene 7 bin liraya yükseldi.

Denizli’de ekmeğe zam

KEFEN FİYATLARI DA ARTTI

Belediyenin ücretsiz hizmet verdiği defin işlemlerini şirketler aracılığıyla yaptırmak isteyenlerin ayırdığı ‘kefen parası’ bütçesi de arttı. Şirketlerin 1 yıl önce 4 bin 750 liraya gerçekleştirdiği cenaze nakli, cenazenin yıkanması ve kefenlenmesi gibi hizmetlerin ücreti 7 bin lira oldu. Sadece kefen fiyatı ise yıl içinde 850 liradan bin 100 liraya yükseldi.

Yüksek Hızlı Tren biletlerine zam geldi