Mevsimlik işçilerin kavgasında 19 ve 21 yaşındaki iki işçi hayatını kaybetti

Yayın tarihi: 14 Ekim 2023 Cumartesi 3:51 pm - Güncelleme: 14 Ekim 2023 Cumartesi 3:51 pm

Isparta’da mevsimlik işçilerin kaldığı çadır kentte çıkan tartışmada vurulan 19 yaşındaki Vildan Kıraç’ın ardından 21 yaşındaki Şener Gezgin de hayatını kaybetti.

Isparta’nın Gelendost ilçesindeki Yenice köyünde mevsimlik işçilerin kaldığı çadır kentte geçen Pazartesi akşamı çıkan tartışmanın ardından başlayan kavgada av tüfeğiyle ateş edilen 16 yaşındaki Hakan Kıraç, 19 yaşındaki Vildan Kıraç, 21 yaşındaki Şener Gezgin, 44 yaşındaki Hayati Gezgin ve 47 yaşındaki Songül Akdoğan yaralandı.

Demirören Haber Ajansı’nın aktardığına göre ihbar üzerine olay yerine jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. İlk müdahaleyi gerçekleştiren Sağlık ekipleri yaralıları Gelendost Devlet Hastanesi’ne ardından da Isparta’daki hastanelere sevk etti.

Yaralılardan Vildan Kıraç salı günü hayatını kaybederken, Şener Gezgin de bugün tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

SEKİZ TUTUKLU

Soruşturma kapsamında Gökmen Kıraç, Memiş Kıraç, Mecnun Gezgin, Kamil Gezgin, Feridun Kaçan, Azat Kaçan jandarmadaki ifadelerinin ardından geçen çarşamba günü sevk edildiği hakimlikçe tutuklandı. Olaydan sonra kaçan A.G. isimli kadın ve N.G. ise perşembe günü jandarma ekipleri tarafından yakalandı. 2 şüpheli de tutuklandı.

Mevsimlik işçilerden ‘kadro’ protestosu! “Rize’nin evladı ÇAYKUR’a ve işçilerine sahip çıkamıyor”