MetroPOLL’den yeni anket! İnce’yi destekleyen seçmen hangi adaya yönelecek?

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 3:50 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 3:50 pm

Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce‘nin adaylıktan çekilmesinin ardından MetroPOLL Araştırma dikkat çeken bir anket yayınladı. Ankete göre Memleket Partisi’ni destekleyen seçmenlerin yüzde 49.3’ü İnce’nin çekilmesi durumunda Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Katılımcıların yüzde 22.3’ü de Erdoğan’a oy vereceğini belirtti.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, 14 Mayıs Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı adaylığından çekildiğini açıkladı.

MetroPOLL Araştırma, İnce’nin adaylıktan çekilmesinin ardından Memleket Partisi seçmeninin Cumhurbaşkanı seçiminde hangi adaya yöneleceğine ilişkin yaptıkları anketin sonucunu paylaştı.

MetroPOLL’ün Türkiye’nin Nabzı Mayıs ayı 2. araştırması; Türkiye genelinde NUTS 2 sistemine göre 26 bölgeyi esas alan 28 ilde tabakalı örnekleme ve ağırlıklandırma yöntemi ile 9-10 Mayıs 2023 tarihleri arasında toplam 2038 kişi ile gerçekleştirildi.

Araştırma; 0,95 güven sınırları içinde +/- 2,13 hata payı ile CATI (Bilgisayar Destekli Telefonda Anket) yöntemiyle yapıldı.

Kılıçdaroğlu’ndan İnce’ye tarihi çağrı

MEMLEKET PARTİSİ SEÇMENİNİN YARISI KILIÇDAROĞLU’NA OY VERECEK

Araştırmaya göre, İnce’ye oy vereceğini belirten seçmenlerin yüzde 49,3’ü adaylıktan çekilmesinin ardından Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyecek. Yüzde 22,3’ü ise AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceğini belirtti. Kararsız olduğunu belirtenler yüzde 5,3, sandığa gitmeyeceğini söyleyenlerin yüzdesi ise 21.2 oldu. Katılımcıların yüzde 1,9 da ‘fikrim yok/cevap yok’ seçeneğini tercih etti.

Anket sonuçları şöyle:

Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 49.3

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 22.3

Sandığa gitmeyen: Yüzde 21,2

Kararsız: Yüzde 5,3

Fikrim yok/cevap yok: 1,9

Muharrem İnce Cumhurbaşkanı adaylığından çekildi