Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Erdoğan’ın duyurduğu barolar ve meslek örgütlerine yönelik “seçim sistemi” değişikliğinin gayriresmi olarak yürütüldüğünü söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın baroları ve meslek örgütlerini hedef alarak, “Seçim sistemini değiştireceğiz” açıklamasına yeşil ışık yakan Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, gazetecilerde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan Baro ve Tabip odalarına seçim müdahalesi

Avukatlık Kanunu’nda bazı değişikliklerin yapılmasına ilişkin süreci, tartışmaları yakından izlediklerini söyleyen Feyzioğlu, konu hakkında bilgisi olan ve sürecin içinde bulunan milletvekilleri ile çok yakın görüşme içinde olduğunu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile de sürekli görüştüğünü kaydetti.

Feyzioğlu, daha önce sosyal medyada dolaştırılan taslakla ilgili, “böyle güncel ve gündemde bir taslak yok” şeklinde açıklama yaptığını, Adalet Bakanı Gül’ün de aynı yönde açıklamalarda bulunduğunu söyledi.

Ankara Barosu’ndan ‘seçim’ yanıtı: Cübbelerimizin anlamını unutmayacağız

TMMOB’dan Erdoğan’a sert tepki: Demokrasiyle bağı kalmadı!

‘BAROLARI ZAYIFLATMA AMACI VARDIR’ SÖZLERİNE İTİBAR ETMEYİNİZ

Feyzioğlu, “Gerçekten de öyle bir taslak ne gündemdedir ne günceldir. Ancak farklı bir çalışma şu anda Mecliste gayriresmi olarak yürümektedir. Meclis çalışmaya başladığında da anladığım kadarıyla teklife dönüşecektir. Yaptığım çok yoğun görüşmelere, istişarelere ve irtibatlara dayanarak söylüyorum, çalışmanın amacının baroları zayıflatmak olmadığı, altı çizilerek görüştüğüm her sayın milletvekili, bakanlık yetkilisi ve her düzeyde devlet yetkilisi tarafından ifade edilmiştir. Yani baroları zayıflatmak amacı vardır diye gündeme getirilen sözlere itibar etmeyiniz denmektedir” değerlendirmesini yaptı.

‘Erdoğan’ın planının arkasında Metin Feyzioğlu var’

Barışların ilk duruşma tarihi belli oldu

Eğitim Sen’den YKS hamlesi!