‘Erdoğan’ın planının arkasında Metin Feyzioğlu var’

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 7:27 pm - Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 7:58 pm

Erdoğan’ın meslek örgütlerine yönelik tehdidin arkasında Türkiye Barolar Birliği Metin Feyzioğlu’nun olduğunu iddia eden gazeteci-yazar Murat Yetkin, “Metin Feyzioğlu’nun bir daha seçilememesi ihtimaline karşı geliştirdiği çözümlerin etkisi olduğu konuşuluyor” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın baroları ve meslek örgütlerini hedef alarak, “Baro ve tabip odalarının seçim usulleri yeniden belirlenecek” demişti. Gazeteci-yazar Murat Yetkin, Erdoğan’ın planında, “Metin Feyzioğlu’nun bir daha seçilememesi ihtimaline karşı geliştirdiği çözümlerin etkisi” olduğu söyledi.

Erdoğan’ın hedef aldığı TMMOB: Cumhurbaşkanının demokrasiyle bağı kalmamıştır

Yetkin, bugünkü, “Sonra ‘tek adam yönetimi’ denilince kızıyor Erdoğan” başlıklı yazısında Erdoğan’ın meslek örgütlerine yönelik hamlesini değerlendirdi. Konu hakkında bir Ankara kulisi bilgisi paylaşan Yetkin, “Ankara kulislerinde Erdoğan’ın bu kararı almasında müzmin Erdoğan karşıtı iken müthiş bir dönüş yaparak Erdoğan’ın fahri avukatına dönüşen Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bir daha seçilememesi ihtimaline karşı geliştirdiği çözümlerin etkisi olduğu konuşuluyor” diye yazdı.

Yetkin’in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.