Meta, Threads uygulamasındaki içerikleri kontrol edecek

Yayın tarihi: 15 Aralık 2023 Cuma 7:00 am - Güncelleme: 13 Aralık 2023 Çarşamba 3:24 pm

Threads, platformda kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin daha fazlasını denetlemek için çaba gösterecek. Instagram Başkanı Adam Mosseri, bir doğruluk kontrol programı oluşturmaya çalıştığını açıkladı.

Mosseri böyle bir programın neleri içereceğini açıklamadı. Threads’in Facebook veya Instagram’daki gibi içeriklerin incelemeden geçeceğini söyledi. İçerikleri kontrol edenler Threads’deki içeriği derecelendiremiyor.  Bunun yerine, Instagram veya Facebook’ta bir şey yanlış olarak işaretlendiğinde, teyitçinin derecelendirmeleri uygulamaya aktarılıyor.

Threads

İlginizi çekebilir: Instagram yorumlar sekmesinde anket oluşturmanıza izin verecek

Programın gelecek yılın başlarında kullanıma sunulması bekleniyor. Meta, üçüncü taraf teyit ortaklarının Threads’te dolaşıp içerikleri işaretleyip inceleyeceğini söyledi. Uygulama, kullanıcılarına  kişisel akışlarda varsayılan içerikleri artırma, azaltma veya koruma seçeneği sunulacak.

Meta, bir kullanıcının Instagram’da daha az hassas içerik görmeye karar vermesi durumunda bu ayarların Konular görünümüne aktarılacak.

Meta fırsatı değerlendiremedi

Threads kullanıma sunulduğunda Twitter için ciddi bir rakipti ancak pek de sevilmedi. Twitter’a olan ilginin azalmasından dolayı işler yolunda gitmedi ve Meta’ya da fırsat doğdu. Ancak Meta bu fırsatı iyi değerlendirilmedi.  Bu nedenle platform yeni güncellemeler ile kullanıcı çekmeye çalışsa da bu değişiklikler pek yolunda gitmeyebilir.

Huawei AppGallery ve GBox ile Google uygulamalarını yükleme rehberi

Kaynak: TELE1