Mesut Özil’e Çin ambargosu! Sponsorluğu iptal ettiler

Yayın tarihi: 15 Ocak 2020 Çarşamba 1:57 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2020 Çarşamba 1:59 pm

Mesut Özil’e Uygur Türklerine desteği nedeniyle Arsenal maçlarını yayınlamayan Çin televizyonu, çevrimiçi eski maçlardan da Mesut’un ismini sildi. Yıldız oyuncunun Uygur açıklamasına destek veren Köln Kulübü’nün de 1.5 milyon euroluk sponsorluğu iptal edildi.

Mesut Özil’e Uygur Türklerine desteği nedeniyle ambargo uygulayan ve Arsenal’in maçlarını yayınlamayan Çin, şimdi de eski maçlardan da yıldız oyuncunun ismini sildi. Çin ayrıca, Mesut’a destek veren Köln ile olan sponsorluk anlaşmasını da iptal etti.

Çin’in Uygur bölgesindeki halka kötü muamele yapıldığını sosyal medya hesabından dünyaya duyuran Türk asıllı Alman yıldız Mesut Özil’e karşı Çin’in sansür politikası sürüyor. Mesut Özil’in ismini Çin medyası ağzına bile almazken, Arsenal’in maçlarına da yayınlarda sansür uygulaması devam ediyor. Çin televizyonu sadece güncel sansürle de yetinmiyor. Arsenal’in geçmişte yayınlanan derbi maçlarında da Mesut’un isminin dizilişlerde yer almaması ve yayın sırasında adının anılmaması dikkat çekiyor. Mesut Özil’in açıklamalarına destek veren Alman Köln Kulübü’ne karşı da Çin’in ambargosu sürüyor.

PARADAN DAHA ÖNEMLİ

Akşam haberine göre; Köln’ün bir bahis sponsorunun 1.5 milyon euroluk anlaşmayı iptal ettiği belirtildi. Kölner Stadt-Anzeiger’e konuşan Köln Başkanı Werner Wolf, “Diğer olası işbirliği anlaşmaları da göz ardı edildi” dedi. Kulüp üyesi Stefan Müller-Römer ise, “Ne pahasına olursa olsun para kazanmak bizim için bir seçenek değil. Paradan daha önemli şeyler var” dedi.

Özil’in paylaşımı şöyleydi;

“Kur’anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, medreseler yasaklanıyor, din alimleri öldürülüyor, bazıları zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor.”

 

Galatasaray’da yeni transferler oynayacak mı? İşte Galatasaray- Çaykur Rizespor maçının muhtelemel 11’leri