‘Mesleği bırakırım’ diyen anketçi Adil Gür, KKTC seçiminde fena çuvalladı

Yayın tarihi: 18 Ekim 2020 Pazar 9:08 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2020 Pazar 9:08 pm

KKTC’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanan Ersin Tatar oldu. Tatar’ın kazanmasıyla anketçi Adil Gür, yaptığı tahminde yanıldı. Gür, KKTC seçimleri için iddiaya girmiş Ersin Tatar’ın seçimleri kazanması halinde mesleği bıkacağını söylemişti.

KKTC seçimlerini Ersin Tatar kazandı, A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür seçimler için girdiği iddiayı kaybetti. Habertürk yazarı Kemal Öztürk, Adil Gür’ün KKTC seçimleriyle ilgili iddiasını dile getirmiş seçimleri Ersin Tatar’ın kazanması halinde, Gür’ün bu mesleği bırakacağını açıklamıştı.

Anketçi Adil Gür iddiaya girdi: Kazanırsa mesleği bırakırım

ADİL GÜR FENA ÇUVALLADI

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) yapılan cumhurbaşkanı ikinci tur seçiminde, resmi olmayan sonuçlara göre, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) adayı Ersin Tatar oyların yüzde 51,74’ünü alarak cumhurbaşkanı seçildi. Akıncı’nın ise yüzde 48,26 oranında oy aldı. Bu sonuçların ardından A&G Araştırma Şirketi Genel Müdürü Adil Gür’ün seçimle ilgili “Ersin Tarar, seçimi kazansın mesleği bırakırım” sözleri akıllara geldi. Tahmininin tam tersi çıkan Gür’ün mesleği bırakıp bırakmayacağı merak konusu oldu

KKTC’deki tarihi seçimi Ersin Tatar kazandı

GÜR “TÜRKİYE’NİN MÜDAHALESİ TERS TEPER” DEMİŞTİ

Adil Gür çuvalladığı seçim tahminiyle ilgili, “Türkiye’de Kıbrıs Başbakanı Ersin Tatar İle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ortak basın toplantısında, Maraş’ın yerleşime açılması ve su sorunun çözüleceğinin açıklanması, Kıbrıs’ta iç siyasete müdahale olarak algılandığını, bunun ters teper.”

Habertürk canlı yayınında Adil Gür bayılmıştı! İşte olayın perde arkası

HATTA ORAN BİLE VERDİ

Tıpkı İstanbul seçimlerinden olduğu gibi büyük bir hata yapıldı. Bu Pazar yapılacak seçimde AK Parti ile arası iyi olmayan mevcut Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, seçimi bu nedenle farkla kazanır. Oran %60-%40 olur. Eğer Kıbrıs’taki seçimleri Türkiye’nin desteklediği Ersin Tatar kazansın, ben bu mesleği bırakacağım. Bir daha da bu konuda ekranlara çıkmayacağım. Kaybedecek hem de büyük bir fark yiyerek kaybedecek.”