Mersinli Yörükler isyan etti! Hayvanlarımızı su kaynağına dahi götüremiyoruz

Yayın tarihi: 14 Kasım 2021 Pazar 4:25 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2022 Pazartesi 3:57 pm

Mersinli Yörükler, sorunlarını dinlemeye gelen CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’e, Toroslar’daki küçükbaş hayvanlarının otlatmalarının Orman Genel Müdürlüğü tarafından yasaklandığını söyledi.

Mersinli Yörükler, hayvan otlatmalarına izin vermeyen Orman Genel Müdürlüğü’nden şikayetçi. CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel’e sorunlarını anlatan Yörükler, Toroslar’da küçükbaş hayvanlarının otlatmalarının Orman Genel Müdürlüğü tarafından yasaklandığını ileri sürerek, “Biz bu ormanlarla büyüdük. Ona bir zarar vermemi mümkün mü? Su kaynaklarına gitmek için ormandan geçmek zorundayız. Ancak sürekli zabıt tutma korkusu yaşadığımızdan hayvanlarımızı su kaynağına dahi götüremiyoruz. İki üç tane su kaynağı var, tamamı bize yasak” dedi.

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Mersin’in Güneyli mahallesinde hayvancılıkla geçimlerini sağlayan Yörüklerin sorunlarını dinledi. Sorunlarını anlatan yurttaşlardan biri, Orman Müdürlüğü ekiplerinin köyün muhtarını tehdit ettiğini ileri sürdü. Muhtar Halil Sapmaz ise Gökçel’e, hayvanlarını sulak alanlara götürmeye dahi izin verilmediğini aktardı.

Bir yurttaş, yaşadıkları sorunları şöyle anlattı: “Biz bu ormanlarla büyüdük. Ona bir zarar vermemi mümkün mü? Ancak orman memurları tarafından çok baskı altındayız. Su kaynaklarına gitmek için ormandan geçmek zorundayız. Ancak sürekli zabıt tutma korkusu yaşadığımızdan hayvanlarımızı su kaynağına dahi götüremiyoruz.”

“AÇ BU ÇOCUKLAR AÇ”

Muhtar Sapmaz, Gökçel’e yaşadıkları çadırları göstererek sorunlarını anlattı. Sapmaz, “Biz, bu çocukları, bu dağ başlarında, bu çadırda böyle yetiştiriyoruz. Böyle mal üreteceğiz diye uğraşıyoruz. Emek veriyoruz, yaşantımız da böyle. Bu saha da hemen hemen Güneyli sınırına yakın bir yer. Bu dağlar dikildiğinden vatandaşlarımız mağdur oluyor. Bu çocuklar okumakta zorluk çekiyor” dedi.

Gökçel’in “Yani hayvancılığı yapamadığınız zaman çocuklara gelecek de hazırlayamıyorsunuz” sözlerine Sapmaz, “Aç bu çocuklar aç” karşılığını verdi.

Özgür Özel’den, Soylu’ya: Verdiğin tüm hukuk dışı talimatların hesabını soracağız