Merkez Bankası piyasaya 4. kez müdahale etti

Yayın tarihi: 13 Aralık 2021 Pazartesi 7:01 pm - Güncelleme: 13 Aralık 2021 Pazartesi 7:54 pm

Merkez Bankası, doların 14.63 seviyesini görmesinin ardından piyasaya dördüncü kez müdahale etti. OMG Capital Advisors Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülkan, BloombergHT’de katıldığı programda müdahaleyi yorumlayarak “TL’nin değer kaybının sebepleri ortadan kalkmadığı sürece bu tür müdahalelerin bir faydası olmayacaktır” ifalerini kullandı.

Merkez Bankası’ndan döviz kurlarına müdahale edilmesi sonrası gelen açıklamada, “Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir.” denildi. Merkez Bankası daha önce de 3 defa piyasaya müdahale de bulunmuştu.

Merkez Bankası, 1 Aralık Çarşamba, 3 Aralık Cuma ve 10 Aralık Cuma günlerinde de döviz kurlarında yaşanan yükseliş sonrası piyasaya müdahalede bulunmuştu.

OMG Capital Advisors Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gülkan, BloombergHT’de katıldığı programda Merkez Bankasının müdahalesini yorumlayarak,

“Merkez Bankası’nın söylemleri ve açıklamalarında uzun zamandır tutarlılık olmadığı için neye baktığını hangi seviyelerde, ne tür davranışların hangi davranışların tetikleneceğini öngörmek çok kolay değil. TL’nin değer kaybının sebepleri ortadan kalkmadığı sürece bu tür müdahalelerin bir faydası olmayacaktır. Tam tersine zaten çok sınırlı olan hatta negatif olan parametlerin daha da negatifleşmesine ve risk algısının artmasına yol açacaktır.” ifadelerini kulandı.

Dolar 14 TL’yi aştı Özgür Demirtaş isyan etti!