Merdan Yanardağ’ın ŞİÖ konferansındaki sözleri Rusya’da gündem oldu

Yayın tarihi: 3 Nisan 2023 Pazartesi 7:55 am - Güncelleme: 3 Nisan 2023 Pazartesi 7:55 am

ŞİÖ (Şangay İşbirliği Örgütü) ile ilgili konferansına katılan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın sözleri Rus basınında gündem oldu.

Saint Petersburg şehrinde ŞİÖ ile alakalı ses getirici uluslar arası bir konferans düzenlendi. “Yeni Dünya düzeninin ve uluslararası karşılıklı etkileşimin bir modeli olarak ŞİÖ” adını taşıyan geniş katılımlı etkinliğe davet edilenler arasında Tele 1 Televizyonu ve Tele1.com.tr’nin Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da vardı.

Konferansa telefonla bağlanan Merdan Yanardağ Erdoğan hükümetinin ŞİÖ’ye katılmak veya üye olmak konusunda ciddi bir isteğinin ortada gözükmediğini belirttikten sonra cumhurbaşkanının bu konuda tutarsız ve ikiyüzlü bir politika izlediğine işaret etti.

Merdan Yanardağ: Erdoğan’ın ŞİÖ’ye yaklaşımı samimi değil

Merdan Yanardağ şöyle konuştu:

“Türkiye’nin Şanghay İşbirliği Örgütü’ne üye olması bizim için büyük önem taşıyor. Ancak Erdoğan iktidarda olduğu sürece bu işbirliği gerçekçi görünmüyor. Rusya ile Türkiye arasındaki ilişkiler hem tarihsel açıdan hem de günümüz dinamikleri dikkate alındığında, en başta ekonomik bakımdan olmak üzere büyük önem taşımaktadır. Ancak Erdoğan hükümeti Finlandiya’nın NATO’ya kabulü için onay sürecini başlatmaya karar verdi, yani Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurusunu onayladı. Bana göre Erdoğan bu kararla NATO’nun Doğu’ya doğru genişlemesine karşı olmadığını göstermiştir”.

RUS BASININA YANSIDI

Konferanstaki açıklamaları Rusya’da ses getiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Rus basınında da geniş yer aldı.