Müjdat Gezen’den Merdan Yanardağ tepkisi: Adalet küme düştü, söylenecek söz yok

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 6:09 pm - Güncelleme: 26 Haziran 2023 Pazartesi 7:49 pm

Usta sanatçı Müjdat Gezen, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Gezen “Adalet Türkiye’de küme düşmüş söylenecek söz yok artık” dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları kırpılarak paylaşılıp hedef gösterilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Canlı yayında polislerin kanala geldiğini kaydeden Yanardağ, konuşmasının ardından gözaltına alındı.

Yanardağ, TELE1’e kumpas kurulduğunu belirterek “Geçen hafta salı günü yani 6 gün önce 4 Soru 4 Yanıt programında yaptığım değerlendirme 6 gün sonra bulunuyor. TELE1’e, bana ve bizim üzerimizden Türkiye’nin demokratik kamuoyuna ve güçlerine yönelik bir saldırı ve kumpasa dönüştürülmeye çalışılıyor” ifadelerini kullandı.

Yanardağ’ın gözaltına alınmasına çok sayıda tepki geldi. Gözaltıya TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Gün Ortası’ programına konuk olan usta sanatçı Müjdat Gezen de tepki gösterdi.

Merdan Yanardağ’ın oğlundan gözaltı tepkisi: Sesleri gelmişti…

Merdan Yanardağ gözaltına alındı

‘TÜRKİYE BİRİNCİ LİGİNDE ADALET DİYE BİR TAKIM VARDI…’

Gezen şunları dedi: “Şimdi ben bugün Merdan’ı aradım. Ne zaman arasam açardı… Yayında bile olsa. Bu kez açmadı. ‘Allah Allah ne oluyor’ dedim. Sonra telefonuma mesaj geldi ‘Abi gözaltındayım’ diye. Hemen TELE1’i açtım ve öğrendim ne olduğunu. Yarın Cumhuriyet’teki köşemde de yazdım. Dedim ki bir zamanlar Türkiye’de birinci ligde Fenerbahçe’ye Galatasaray’da Beşiktaş’a kök söktüren bir ‘adalet’ takımı vardı. Sonra ikinci kümeye, ardından üçüncü kümeye, en sonunda da amatör kümeye düştü. Ve yok oldu gitti. Adalet Türkiye’de küme düşmüş söylenecek söz yok artık.”

TELE1’e operasyon böyle yapıldı

YANARDAĞ: TELE1’E OPERASYON

Yanardağ gözaltına alınmadan önceki canlı yayınında yaptığı TELE1’e kumpas kurulduğunu söyleyerek şunları ifade etti:

“TELE1’e yönelik bir operasyon var. Dün geceden başlayan, benim adım üzerinden gerçekleştirilen bir kumpas operasyonu. Güya terör örgütünü ve suç olan fiili övmüşüm, iddia bu. Bizim bir yayınımız üzerine tamamen kurgu, montaj ve iftira üzerine inşa edilmiş bir suçlama kampanyası var.

Ben hiçbir terör örgütünü övmedim, hiçbir terör örgütü liderini de övmedim. Böyle bir kastım da niyetim de yok. O programda AKP milletvekili Galip Ensarioğlu’nun yeni bir çözüm süreci başlatma ve kendi iktidar alanları daralmış olan AKP’ye yeni bir alan açma çabası olduğunu dile getirdim. 6 gün önce dört soru 4 yanıt programda benim sorulara verdiğim yanıtlardan biri de Ensarioğlu’nun çıkışıydı.

Gündemdeki bu konu üzerine ben de yorumlarımı ortaya koydum Esas olarak neyi söyledim; bir AKP’nin yeni bir çözüm süreci başlatmak istediğini, Apo’ya bir af hazırlığı içinde olduğunu fakat Öcalan tecritte olduğu için bizim yürüyen pazarlığı bilmediğimizi, demokratik ülkelerde infaz yasalarında bu tip katı tecritlerin uygulanmadığını belirten bir değerlendirme yaptım. Ve esas olarak AKP’nin yeni dönemde hem bir af hazırlığı hem de Abdullah Öcalan üzerinden Türkiye’de siyaseti düzenleme girişimini eleştirdim. Bir daha altını çiziyorum; ben yurtsever ve sosyalist bir gazeteciyim. Hiçbir terör eylemini savunmayacağım gibi övmem de mümkün değildir. Övme yok, tam tersi AKP’nin övgülerine ilişkin ironik bir eleştiri var, göreceksiniz.

Geçen hafta salı günü yani 6 gün önce 4 Soru 4 Yanıt programında yaptığım değerlendirme 6 gün sonra bulunuyor. TELE1’e, bana ve bizim üzerimizden Türkiye’nin demokratik kamuoyuna ve güçlerine yönelik bir saldırı ve kumpasa dönüştürülmeye çalışılıyor.”

Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına siyasilerden tepki yağıyor

Merdan Yanardağ’a gözaltıya gazetecilerden tepki yağdı: İntikam hamlesi

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin: Yanardağ’ın gözaltına alınması otokrasinin davul zurna ile gelişini gösteriyor