Merdan Yanardağ’ın imza etkinliğine yoğun ilgi

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 5:56 pm - Güncelleme: 15 Ağustos 2022 Pazartesi 8:00 pm

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Ekonomist Aziz Konukman ve Sol Parti PM Üyesi Alper Taş, Sinop Devrimci Dayanışma Platformu’nun düzenlediği imza gününe katıldı. Etkinliğe yoğun katılım gerçekleşti.

İmza etkinliği sonrası Aziz Konukman’ın moderatör olduğu söyleşide konuşan Merdan Yanardağ, “Cumhuriyet bürokrasisi sol korkusuyla kendi kendini zehirledi. 12 Mart esas olarak asker ve sivil bürokrasiden Kemalist kadroyu temizlenmesidir. Büyük bir kadro tasfiye edildi” dedi. Yanardağ, Türkiye’nin adil ve demokratik bir seçim ortamında kendi geleceğini 2023’te belirlenmesini çok zor olduğunu, ancak güvenli bir seçim yapılmasının yine de yurttaşların  ve muhalefetin inisiyatifine bağlı olduğunu belirtti. Yanardağ, “Seçimi kaybetmiş bir gücün arkasında kimse gitmez. Kimse kaybeden bir iktidar için ölmez. Eğer bir olay olacaksa oyların sayılmasından önce ya da sayıldığı sırada olur” dedi.

Yanardağ, AKP ve Cumhur İttifakı’nın laik Cumhuriyet ile kavgalı rejim değiştirmeyi amaçlayan ve Orta Çağ değerlerine bağlı dinci-faşizan bir yapıya sahip olduğunu belirterek, “Türkiye 2023’te kaderini yeniden belirleyecek. Geçen yüzyılda gericilik ile tamamlanamayan hesaplaşmayı ya bitirecek ya da İslam dünyasının devam eden Orta Çağı’na iade edilecek. Ancak iki yüzyılı aşkın bir Aydınlanma birikimi olan Türkiye’de gericilik kazanamayacak” dedi.

TAŞ: BİR TARAFTA KAR DİĞER TARAFTA DERİN YOKSULLUK VAR

Sol Parti PM Üyesi Alper Taş ise ekonomik krize değindi. Taş, “Daha fazla kar olacak iş değil. Bir tarafta kar diğer tarafta büyük bir yoksulluk var.” diye konuştu. Taş, Sol ve demokrasi güçlerinin birliğinin gerekliliğine dikkat çekerken Sosyalizm için mücadeleyi yeniden yükseltilmesinin gerekliliğini vurguladı. Taş, seçim güvenliğinin sağlanmasının da önemini vurguladı.

Merdan Yanardağ: AKP iktidarının desteklediği cihatçılar Türk bayrağını yaktı!