Merdan Yanardağ: AKP iktidarının desteklediği cihatçılar Türk bayrağını yaktı!

Yayın tarihi: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:01 pm - Güncelleme: 12 Ağustos 2022 Cuma 10:01 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Suriye’de Türk bayrağı yakılmasına sert tepki gösterdi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan 18 Dakika programında Merdan Yanardağ, Suriye’de Türk bayrağı yakılmasına sert tepki gösterdi. Yanardağ, Türk bayrağının yakıldığı görüntüleri göstererek, “Bu görüntülerden ülkücüler hiç mi rahatsız olmuyor” diye sordu.

Yanardağ, ülkücülere seslenerek, “AKP iktidarının yönettiği Türkiye’nin yardım ettiği, örgütlediği, silah verdiği, para verdiği, hastanelerde tedavi ettiği 5 milyonunu Türkiye’ye getirdiği o cihatçılar bugün Türkiye’nin bağımsızlık simgesi bayrağını yakıyorlar. Tek Meşru bayrak yakma emperyalistlerin bayrağını yakmaktır. Bunlarda dost olmaz. Şeriatçılardan siyasal islamcılardan dost olmaz. Bu ülkeye ancak bela getirir. Bu görüntülerden rahatsız olan ülkücüler var mı? Elbette vardır. Ne işiniz var AKP iktidarının yanında?” dedi.

Merdan Yanardağ, Muharrem İnce’nin iddialarına tek tek yanıt verdi

“CİHATÇILAR TÜRKİYE’Yİ TEHDİT EDİYOR”

Yanardağ, Suriyeli cihatçıların Türkiye’yi tehdit ettiklerini söyleyerek, ” ‘Biz cihatçıyız, biz ümmetçiyiz. Ümmet sınır tanımaz. Türkiye Cumhuriyeti’nin sınırları yok. Burada da İslam’ın sancağı dalgalanacak. Kafirlerin rejimini yıkacağız’ diyorlar. Türkiye’de Suriyeli şeriatçılar meydan okuyor” ifadelerini kullandı.