TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kendisini ve birlikte program yaptığı Prof. Dr. Emre Kongar’ı hedef alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın sözlerine, “ Asıl hesabını vatansever ülkücülere verecekler” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın 2024 Yerel Seçimleri’nde beklediği oy alamayan MHP’ye yönelik analizleri nedeniyle, birlikte program yaptığı Prof. Dr. Emre Kongar’ı hedef alan sözleri üzerine açıklamalarda bulundu.

Semih Yalçın ile bir tartışma yürütmeyi anlamsız bulduğunu belirten Merdan Yanardağ, MHP’nin AKP’ye verdiği destek nedeniyle cumhuriyete ve Atatürk ilke ve devrimlerine bağlı ülkücülere hesap vereceğini ve Semih Yalçın’ın asıl bunu düşünmesi gerektiğini söyledi.

“BU TARTIŞMAYI SÜRDÜRMENİN BİR ANLAMI YOK”

18 Dakika programında açıklamalarda bulunan Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Mevcut içinde bulundukları durumu doğru bir biçimde yakalamış olduğumuzu anlıyorum. Bu nedenle bir feveran, bir tepki ve örtülü bazı tehditlerle karışık saldırgan bir dille değerlendirmiş. Bütün üzerinde durduğu da MHP’nin aldığı oy ve baraj altında kalma tehlikesi ve iktidara koltuk değneği olduğu olgusudur. Bunların tümü birer gerçektir. Fakat Semih Yalçınla bu tartışmayı sürdürmenin bir anlamı yok. Biz sözümüzü söyledik. Orada duruyor. Laf oyunlarıyla, cambazlıkla, kehanetçi suçlamalarıyla bu işin içinden sıyrılması mümkün değil. Asıl hesabını bu ülkenin hala aydınlık geleceğine inanan, cumhuriyete bağlı, Mustafa Kemal’in savunduğu anlayışını kendisine rehber edinmiş, vatansever ülkücülere verecekler. Onlar onu düşünsünler.

TELE1’e ‘küçük bir televizyon kanalı’ demiş ama kendilerinin yayın organı niteliğinde -ki biz bağımsız bir televizyon kanalıyız- binde bir bile izlenmeyen bir televizyon kanalından bize bu cevabı vermiş. TELE1, Türkiye’nin Süper Ligi’nde başa güreşen önemli, etkili, bağımsız haber kanallarından biridir. Bunu kendileri gayet iyi biliyorlar.”

SEMİH YALÇIN NE DEMİŞTİ?

Semih Yalçın, “Bugünlerde MHP’ye dönük kin ve garezlerini nefret söylemine dönüştürmekten bir türlü vazgeçmeyen müzmin muarızlarımızın başını, küçük bir TV kanalında program yapan Merdan Yanardağ ile onun programında aleyhimizde tefsir-i şerif yumurtlamaktan haz duyan Emre Kongar çekmektedir” ifadelerini kullanmıştı.

Üç günde ikinci baskı… Merdan Yanardağ’dan sarsıcı bir yapıt: Kutsal Kısırdöngü

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kendisini ve birlikte program yaptığı Prof. Dr. Emre Kongar’ı hedef alan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın sözlerine, “ Asıl hesabını vatansever ülkücülere verecekler” dedi.