Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu kuruldu

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 5:45 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 5:45 pm

‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri cımbızlanarak bağlamından koparıldıktan sonra sosyal medyada hedef gösterilen Merdan Yanardağ tutuklanarak cezaevine gönderildi. Merdan Yanardağ’ın arkadaşları, hukuksuz bir şekilde Silivri Cezaevi’nde tutulan arkadaşları için ‘Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu’nu kurdu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni, Gazeteci ve Yazar Merdan Yanardağ’ın okul arkadaşları, ‘Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu’ kurdu. Platforma, önümüzdeki günlerde çok sayıda akademisyen, gazeteci ve sanatçın katılması bekleniyor.

“Merdan Yanardağ yalnız değildir” diyen platform şu açıklamayı yaptı:

“Basın özgürlüğü ve demokrasi savunusuna tahammülü olmayan siyasî iktidar, çözümü bir kere daha hapsetmekte buldu. TELE1 genel yayın yönetmeni, arkadaşımız Merdan Yanardağ 27 Hazirandan bu yana tutuklu. “Tutukluluk” bir kere daha cezalandırmaya dönüştü.

Merdan Yanardağ, sadece basın özgürlüğü adına değil, ülkedeki demokratik muhalefet adına da önemli bir politik figürdür. Bu yanıyla da iktidarın hedefi olmaya devam ediyor.

Bizler, Merdan Yanardağ’ın Şişli Siyasal’dan okul arkadaşları ve dostları olarak bu keyfî tutuklamayı protesto ediyoruz.

Hukukun, adaletin siyasallaşması; toplum adına, ülkemiz adına telafisi olanaksız sonuçlar doğuracaktır. Geçtiğimiz yıllarda bunun çok acı örneklerine tanık olduk. Çok geç olmadan bu yoldan dönülmelidir.

Hukuka, adalete inanmak istiyoruz.

Demokrasi, insan hakları ve hak-hukuk adına; dostlarımızı, sivil toplum kuruluşlarını, siyasî partileri ve tüm halkımızı Merdan Yanardağ ile dayanışmaya, ona sahip çıkmaya çağırıyoruz.

Bugün değilse, ne zaman?

Merdan Yanardağ yalnız değildir!

Biz varız.”

CHP’li Öztrak’tan hukuksuzluk tepkisi! “Merdan Yanardağ hala içeride”