CHP’li Öztrak’tan hukuksuzluk tepkisi! “Merdan Yanardağ hala içeride”

Yayın tarihi: 1 Ağustos 2023 Salı 4:40 pm - Güncelleme: 1 Ağustos 2023 Salı 4:56 pm

CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tele1‘in 7 gün boyunca karartılmasına ve TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluluğuna tepki gösterek “Erdoğan rejimi, etrafındaki her şeyi ve vitrine koyduğu herkesi acımasızca öğütüp kendine yakıt yapıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

CHP MYK toplantısı sonrası gündeme ilişkin konuşan Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Tele1’in 6-12 Ağustos tarihlerinde 7 gün karartılmasına ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın hukuksuz şekilde içeride tutulmasına tepki gösterdi.

“TELE-1 EKRANLARI BİR HAFTA BOYUNCA KARANLIĞA GÖMÜLECEK”

Öztrak, “Erdoğan rejimi, etrafındaki her şeyi ve vitrine koyduğu herkesi acımasızca öğütüp kendine yakıt yapıyor. Bu rejimin acımasızca öğüttüğü bir diğer şey ise Hukuk devleti. Ülkede hukuksuzluk giderek yayılıyor. Bir taraftan Gazeteci Merdan Yanardağ hala hukuksuz şekilde içeride tutuluyor. Yürütmeyi durdurma kararının bugün kaldırılmasıyla TELE-1’in ekranları bir hafta boyunca karanlığa gömülecek” ifadelerini kullandı.

“MİLLETİN EVLADI GÜVENLİK GÜÇLERİNİ DİKMEKTEN BİR AN BİLE ÇEKİNMEDİLER”

Öztrak’ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

“Türkiye’nin günlerdir konuştuğu Akbelen’deki orman katliamı bunun en somut örneği. “Ormanlarımdan bir ağaç kesenin başını keserim” diyen Fatih’in torunları olmakla övünen, memleketin düzlüğüne yokuşuna, ırmağının akışına türküler yakan,
sözde yerli ve milliler, bu toprakların ormanlarının biçilmesine izin verdiler.
Devletin jandarmasını da orman katillerini korumaya memur ettiler.

Çevre ve Ekoloji Hareketi avukatlarının belgeleriyle ortaya koyduğu gibi bu katliamı süresi dolan ve yenilenmeyen bir orman kesim iznine dayanarak. Haksızca, hukuksuzca, vicdansızca yapılmasına göz yumdular. “Ormanlarımızı katletmeyin” diyen bu ülkenin vatansever evlatlarının karşısına bu milletin evladı güvenlik güçlerini dikmekten bir an bile çekinmediler.

Ormanını, ağacını korumaya çalışanlara ters kelepçe vurdular. 80 küsur yaşındaki ninelere gaz sıktılar. Anayasaya göre, ormanları korumak devletin göreviyken, 15 Temmuz hain darbe girişiminde olduğu gibi, millet birleşti, ormanda devleti toplamaya çalıştı. Genel Başkanımız hafta sonunda, Akbelenlilerin mücadelesine destek vermek için oradaydı. Bu mücadeleye sonuna kadar destek olma sözü verdi. Biz kesilen ağaçların, kalmayan ormanın ve bunların sorumlularının sonuna kadar takipçisi olacağız.”

“Bu milletin hak ettiği refahı bir avuç yandaşa pay ettiler. Eşinin dostunun düğününe çeyrek altın götürürken utanan bu aziz milleti, Evine çeyrek karpuz götüremez duruma düşürdüler. Vatandaş karta kartla takla attırıyor. Bireysel kredi kartı borçları son bir yılda üçe katlanmış, 800 milyar lirayı aşmış. Toplam bireysel kredi borcu ise 2 trilyon 208 milyar lirayı bulmuş. Yılın ilk 8 ayında 8 milyon 835 bin yeni icra dosyası açılmış. İcra dairelerinde 22 milyon dosya yığılmış.”

“HÜKÜMET EMEKLİYE TUZAK KURDU”

Bu hükümetin gözünde, millet emekli ve emekçinin olmadığını belirten Öztrak, şöyle devam etti:

Bu Hükümet, en düşük emekli aylığını artırırken, “Şu kadarı kök aylık, bu kadarı seyyanen zam” diye emekliye tuzak kurdu. En düşük emekli aylığı alan milyonlarca emeklimize, yılın ikinci yarısında zam vermediler. Zamsız maaşın üçte birine de enflasyonla çökecekler. Bu zulüm değildir de nedir?”

BAHÇELİ’YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Akbelen Direnişi için CHP’yi hedef alan açıklamalarına yanıt veren Öztrak, “Hiçbir CHP’li mafya liderleriyle kol kola fotoğraf çektirilmiştir. CHP’ye geçen belediyelerde fetret dönemi sona ermiş, halka hizmet dönemi başlamıştır. Belediyelerin Cumhur İttifakı’na geçmesi meselesine gelince, aç tavuk kendini darı ambarında sanırmış” dedi.

ÖZGÜR ÖZEL’İN SÖZLERİ

CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in “Seçim sonuçlarını yenilgi olarak görmeyenler nedeniyle parti tabanında öfke olduğu” yönündeki açıklamaları sorulan Öztrak, “Biz parti içi meselelerimizi kamuoyu önünde tartışmak gibi bir usule sahip değiliz” ifadelerini kullandı.

ÖNDER SAV’IN İDDİASI

Öztrak, eski CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın “Kılıçdaroğlu’nun görev süresinin dolduğu, kurultay yapılmadığı için tüzük ihlalinin yapıldığı” iddiası da soruldu. Öztrak, “Bu iddianın hiçbir hukuki karşılığı yoktur” yanıtını verdi.

AHMET DAVUTOĞLU’NUN AÇIKLAMASINA YANIT

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “En son tercihim seçime CHP listelerinden girmekti” açıklaması da sorulan Öztrak, “Bu sayın Genel Başkanın kendi değerlendirmesidir. Genel başkanların değerlendirmelerine cevap vermek gibi bir usulümüz yoktur. Takdir kamuoyunundur.”

İMAMOĞLU VE ESKİ CHP GENEL BAŞKANLARI İLE GÖRÜŞMESİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, Eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ve eski CHP Genel Başkanları Altan Öymen ve Hikmet Çetin ile yemeğe katılması sorulan Öztrak, şunları kaydetti:

“Bizim partimizde herkesin görüşlerini ifade etme hakkı vardır. İBB Başkanı’nın önceki dönem genel başkanlarımızla istişarelerde bulunmasında olağandışı hiçbir gelişme yoktur.”

RTÜK sansürü! TELE1 7 gün kararıyor