Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi: Çok geç olmadan bu yoldan dönün

Yayın tarihi: 4 Ekim 2023 Çarşamba 10:51 am - Güncelleme: 4 Ekim 2023 Çarşamba 11:28 am

Merdan Yanardağ‘a Özgürlük Platformu Girişimi, Çağlayan Adliyesi önünde açıklamalarda bulunarak Merdan Yanardağ’ın tutuklu yargılanmasını protesto etti.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun açıklamalarını yorumladığı ve AKP’nin yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğunu anlattığı yayının ardından montaj videolar ile kumpas yapılarak hedef gösterildi.

Merdan Yanardağ’ın TELE1’de yayınlanan ‘4 Soru 4 Yanıt’ programındaki ifadeleri montajlanarak bağlamından koparıldı ve ‘Öcalan’a övgü’ iftirasıyla servis edildi. Sosyal medyada AKP’li troller ve İYİ Parti’nin üst düzey yöneticilerinin başlattığı linç girişimlerinin ardından gözaltına alınan Yanardağ tutuklandı.

101 gündür hukuksuz bir şekilde Silivri’deki Marmara Cezaevi’nde tutulan Yanardağ’ın 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapsinin istendiği davanın ilk duruşması bugün saat 11.30’da Çağlayan Adliyesi’nde 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

MERDAN YANARDAĞ’A ÖZGÜRLÜK PLATFORMU GİRİŞİMİ’NDEN AÇIKLAMA

Çağlayan Adliyesi’nin önünde toplanan Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişi açıklama yaparak, tutuklama kararına tepki gösterdi ve Merdan Yanardağ’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Platformdan yapılan açıklamada şu ifadeleri kullanıldı:

Merdan Yanardağ Özgürlük Platformu Girişimi olarak Merdan Yanardağ’a özgürlük basın özgürlüğü demokrasi savunusuna tahammülü olmayan siyasi iktidar bir kere daha hapsetmekte buldu çözümü. Tele1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci arkadaşımız Merdan Yanardağ 28 hazirandan bu yana tutuklu.

“ÇOK GEÇ OLMADAN BU YOLDAN DÖNÜN”

Merdan Yanardağ sadece basın özgürlüğü adına değil ülkedeki demokratik muhalefet adına da önemli bir politik figür. Bu neden iktidarın hedefi olmaktan kurtulamıyor. Bizler Merdan Yanardağ’a özgürlük girişimi olarak platformu bu keyfi tutuklamayı protesto ediyoruz. Hukukun adaletin siyasallaşması toplum adına ülkemiz adına telafisi olanaksız sonuçlar doğuracaktır. Geçtiğimiz yıllarda bunun acı örneklerine tanık olduk. Çok geç olmadan bu yoldan dönülmeli.

Demokrasi insan hakları ve hak hukuk adına dostlarımızı sivil toplum kuruluşlarını siyasi partileri ve tüm halkımızı Merdan Yanardağ ile dayanışmaya ona sahip çıkmaya davet ediyoruz. Merdan Yanardağ yalnız değildir. Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu girişimi

Merdan Yanardağ bugün hakim karşısına çıkıyor

CHP GENEL BAŞKAN ADAYI ÖZGÜR ÖZEL

CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel Merdan Yanardağ’a Özgürlük Platformu Girişimi’nden sonra açıklamalarda bulunarak Merdan Yanardağ için adalet çağrısında bulundu. Özgür Özel Merdan Yanardağ’ın hukuksuz bir şekilde 100 gündür tutuklu olduğuna dikkat çekti.

Özgür Özel açıklamalarında şunları söyledi:

Bir kere daha Çağlayan Adliyesi’nin önündeyiz hep birlikteyiz omuz omuzayız. Bir kez daha Türkiye için utanca dönüşmüş olan fikir ve basın özgürlüğünün karşısında Saray’ın yargısının sindirme ve bastırma çabaları yüzünden yatarı olmayan bir suç için 100 gündür tutuklu olan bir gazetecinin bir aydının mahkemesi için buradayız. Merdan Yanardağ söylemediği sözlerin cımbızlanarak montajlanarak bağlamından kopartılarak ve sosyal medyada başlatılan bir linç girişimin iktidara müzahir basın organları tarafından gündemleştirilmesi sonucunda yargının hiç almaması gereken alamayacağı bir karaı almasıyla iddia edilen suçtan suçlu bulunsa dahi 1 gün bile cezaevinde yatmayacakken 100 gündür 100 gecedir Silivri cezaevinde. O yüzden Merdan Yanardağ izleyicilerinden Merdan Yanardağ  sevdiklerin ailesinden mahkum 100 gün cezaevinde yattı. Birazdan onun adalete kavuşması için davasını takip edeceğiz. Elbette bugün onu alıp buradan gideceğiz.

Yattığı 100 gün Mussolini’nin ön infaz yöntemi olarak. Yani ülkeyi yöneten diktatör öyle istediği için suçladığı kişiden haz etmediği için. Ceza veremeyeceğini bile bile peşin peşin yatsın kendisine ve onun gibi muhaliflere ibret olsun diye Merdan Yanardağ’ın yattığı 100 boşa günü yargı tescil edecek. Muhalefet bir bütün olarak baskı kurmaya çalışanlara karşı  onların karşında dimdik durmaya mücadele etmeye ve bundan sonraki süreçte benzerleri tekrarlanmasın diye omuz omuza durmaya devam edeceğiz. Bütün Merdan Yanardağ  dostlarına ve Türkiye muhalefetinin tüm renklerine selam olsun.