Merdan Yanardağ tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi

Yayın tarihi: 26 Haziran 2023 Pazartesi 3:10 pm - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 2:21 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e yönelik kumpası anlattığı özel yayının ardından gözaltına alındı. Geceyi gözaltına geçiren Yanardağ, ifade işlemleri için Çağlayan Adliyesi’ne geldi. Merdan Yanardağ’ın ifade işlemlerinin bitmesinin ardından tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında, geçen hafta yayınlanan 4 Soru 4 Cevap programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada troller tarafından dolaşıma sokulmasının ardından “Terör örgütünü övme” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Merdan Yanardağ, sözlerinin bağlamından koparıldığını anlattığı ve yayınlanmayan görüntüleri yeniden yayınladığı bir özel yayına katıldı. Yanardağ, yayın esnasında kanalın ofisine gelen Terörle Mücadele Şube polis memurları tarafından yayın sonrasında gözaltına alınarak ifadeye götürüldü.

TUTUKLAMA TALEBİ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ geceyi nezarethanede geçirdikten sonra sabah saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne getirildi. Savcının ifade işlemlerini öğleden sonra yapacağını açıklamasının ardından Yanardağ’ın öğlen saatlerinde ifade işlemleri başladı. İfade işlemlerinin bitmesinin ardından Merdan Yanardağ tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi.

TELE1’e operasyon nasıl yapıldı? Merdan Yanardağ anlatıyor…

Merdan Yanardağ’ın oğlundan gözaltı tepkisi: Sesleri gelmişti…

Müjdat Gezen’den Merdan Yanardağ tepkisi: Adalet küme düştü, söylenecek söz yok