Merdan Yanardağ: Seçime giderken yapılması gereken topluma güven vermek

Yayın tarihi: 28 Ocak 2023 Cumartesi 11:06 pm - Güncelleme: 28 Ocak 2023 Cumartesi 11:06 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Seçimlere doğru giderken yapılması gereken şey; topluma güven vermek ve AKP iktidarının yıkılabileceğini göstermektir” dedi.

Almanya’nın Nürnberg kentinde Atatürkçü Düşünce Derneği Nürnberg ve Kuzey Bavyera’nın düzenlediği ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın konuşmacı olarak katıldığı, “Türkiye’nin İçinde Bulunduğu Zorluklar ve Çözum Yolu” konulu konferans büyük ilgi gördü.

Açılış konuşmasını Atatürkçü Düşünce Derneği Nürnberg ve Kuzey Bavyera Başkanı Süleyman Akgün’ün yaptığı çok kalabalık bir vatandaş topluluğunun katıldığı, demokrasi şehitleri için bir dakikalık saygı duruşu ile başlayan konferansda TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ Türkiye’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

“HALK İTTİFAKI”

Merdan Yanardağ “İslamcı hareketin, düşük yoğunluklu da olsa bir dinci-faşist ya da faşizan rejimin kuruluş sürecini tamamlamak istediğini, 2023 seçimlerinin ülkenin kaderinin yeniden belirleneceği kritik bir eşik özelliği kazandığını belirterek “Seçimlere doğru giderken yapılması gereken şey; topluma güven vermek ve AKP iktidarının yıkılabileceğini göstermektir. Umut krizini aşmaktır. İyiliği ve cesareti örgütleyip toplumsallaştırmaktır. Küçük hesapları bir yana bırakarak, İslamcı-faşist cephenin karşısına, “tek aday” diye kodlanan ve yaşam içinde geliştirilecek bir “halk ittifakı” ile çıkmayı başarmaktır.” dedi.

SEÇİM GÜVENLİĞİ

Yanardağ, seçim güvenliği için daha çok çalışmak gerektiğini, sandıklara ve halkın iradesine etkili bir şekilde sahip çıkmanın çok önemli olduğunu ifade ederek ” Seçim gecesi olası bir hile ya da sahtekârlık girişimine anında ve etkili bir şekilde karşı koymak, eğer sokaktan gelecek bir saldırı söz konusu olursa, sahada da yanıt vermeyi göze almaktır.” diye konuştu.

Merdan Yanardağ detaylarıyla hatırlattı! “Uğur Mumcu cinayeti faili meçhul değil”