Merdan Yanardağ Nevzat Metin’i anlattı! “Çok üzgünüm, TELE1 dostuydu”

Yayın tarihi: 29 Aralık 2022 Perşembe 9:10 pm - Güncelleme: 29 Aralık 2022 Perşembe 9:18 pm

Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin (UKKSA) Yönetim Kurulu Başkanı, sanatçı Nevzat Metin İstanbul’daki evinde bu sabah yaşamını yitirdi. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında Nevzat Metin’i anlattı. Yanardağ, “Çok üzgünüm. Sabaha karşı vefatından haberim oldu. Nevzat Metin, önemli bir sanat ve kültür insanıydı.” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bu sabah İstanbul’daki evinde hayatını kaybeden Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi’nin kurucusu Nevzat Metin’i 18 Dakika programında anlattı.

“ÇOK ÜZGÜNÜM, SABAHA KARŞI HABERİM OLDU”

Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte Metin’in sevenlerine başsağlığı dileyen Yanardağ, şunları söyledi:

“Çok üzgünüm. Sabaha karşı vefatından haberim oldu. Hayat arkadaşı Emine Hanım aradı beni. Bu acı haberi aldık. Nevzat Metin, önemli bir sanat ve kültür insanıydı. Türkiye Cumhuriyeti adına Paris’te Osmanlı İmparatorluğu’nun 700’üncü yıl sergilisini de hazırlamıştı. Çok ünlü bir sergidir. Türkiye’de resim galericiliğinin öncülerinden biri olan sanatçıları destekleyen, Datça’daki Uluslararası Knidos Kültür ve Akademisi’nin kurucusuydu. Sanatçıların uğrak yeri, sanatçıların sığındığı, ürettiği ve eğitildiği yerdir. Sanatçıların, resim ve heykel ürettiği bir akademidir. Uluslararası bir akademi, dünyada Fransa ve İtalya gibi ülkelerden ödüller almış bir akademidir.”

Sanat insanı ve TELE1 destekçisi Nevzat Metin’i kaybettik

“TELE1 DOSTUYDU”

Nevzat Metin’in TELE1’e sağladığı katkıları da anımsatan Yanardağ, şöyle devam etti:

“Aynı zamanda bir TELE1 dostuydu. TELE1’e üst üste cezaların verildiği, lisansının iptal edilmeye ve açık artırmayla satışa çıkarılmaya çalışıldığı dönemde her zaman yanımızda oldu. Türkiye’nin önde gelen resim sanatçılarıyla iki kez resim sergisi düzenledi. Bu sergiyle sanatçılar, resimlerini TELE1’e bağışladılar. Satış gelirlerini de sponsorluk olarak katkı sağlamak için TELE1’e verdiler. Buna öncülük eden Nevzat ağabey ve hayat arkadaşı Emine Hanım oldu. İki serginin önemli özelliklerinden biri, örneğin Güzel Sanatlar Akademisi ya da fakültelerin önde gelen hocaların, dekanlarının bize resim vermesi bizim için çok büyük bir gurur vesilesiydi. Ayrıca koridorlarımızda insanlar görüyor, Evren hanım da ana haber de söyledi, bütün resimler Knidos Kültür Sanat Akademisi’nin bize armağanıdır. Ben kendisini saygıyla ve sevgiyle anıyorum. Sevenlerine, bütün Türkiye’ye ve sanat camiasına başsağlığı ve rahmet diliyorum.”