Merdan Yanardağ: Muhalefetin artık bir cumhurbaşkanı adayı var

Yayın tarihi: 23 Eylül 2022 Cuma 9:51 pm - Güncelleme: 24 Eylül 2022 Cumartesi 3:19 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na destek açıklamalarıyla Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik aday olmaması yönündeki kumpasın çöktüğünü söyledi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte sunduğu 18 Dakika isimli programda dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Merdan Yanardağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partililere yönelik “Benimle birlikte misiniz?” şeklindeki sorusuna İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan destek açıklamalarının gelmesinin ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmamasına yönelik kumpasın çöktüğünü söyledi.

“DOĞRU BİR İŞ YAPTILAR

CHP’deki cumhurbaşkanlığı adaylığı tartışmalarını sona erdirdiğini belirten Yanardağ şunları söyledi:

“Ekrem İmamoğlu’nun ve Mansur Yavaş’ın bugün yaptığı açıklamayla mesele kapanmıştır, bitmiştir. Kendileri son derece doğru bir iş yaptılar. Ankara’da ve İstanbul’da bir dönem daha görev yapmaları son derece yerindedir. Gelecekleri var, siyasette gelecekleri var ama bu tartışmayı bitirmek gerekiyordu ve Türkiye’nin artık bir cumhurbaşkanı adayı var. Muhalefetin bir cumhurbaşkanı adayı var. Dolayısıyla Kılıçdaroğlu’na yönelik operasyon kumpas çöktü. Tablo budur. Kılıçdaroğlu bir rest çekti ve bir adaylık çıkışı ortaya koymuş oldu.”

ALTILI MASA’YA TEKLİF

Merdan Yanardağ, bundan sonra yapılması gereken işin CHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını Altılı Masa’ya cumhurbaşkanı adayı olarak sunması olduğunu söyledi. Yanardağ bu konudaki görüşlerini şu sözlerle ifade etti:

“Bundan sonra yapılacak iş herhalde Cumhuriyet Halk Partisi’nin 6’lı Masa’ya teklif olarak götürmesidir. Bu konuda da acele etmeye gerek yok bence. Yılbaşında yani Ocak ayında Ocak ya da Şubat gibi bir tarihte bunu yapmaları yeterli olacaktır. Ama en azından CHP’den üç aday adayının bulunduğu bir görüntü ortadan kalkmış oldu.”

ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİNE ÇAĞRI

Merdan Yanardağ son olarak da kamuoyu araştırma şirketlerine bir çağrı yaparak artık CHP’den üç adayın yer aldığı cumhurbaşkanlığı seçimi anketlerinin yapılmaması gerektiğini söyledi.

Yanardağ, “Dolayısıyla buradan kamuoyu şirketlerine araştırma şirketlerine söylenecek tek şey şu: Artık üç adaylı yani İmamoğlu, Mansur Yavaş’ın ve Kılıçdaroğlu’nun olduğu bir tarafta da Tayyip Erdoğan’ın olduğu anketler yapmaya artık gerek yok” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun çağrısına peş peşe ‘yanındayız’ mesajları