Merdan Yanardağ Kanlı 1 Mayıs’ı anlattı

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 2:37 pm - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 3:47 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 1 Mayıs 1977’de 34 kişinin ölümüne neden olan Kanlı 1 Mayıs’ı anlattı. DİSK’in kurucusu Kemal Türkler ile olan anısından da bahseden Yanardağ, “Bu bir provokasyondu. Geç fark ettik, Kemal Türkler de bunu söyledi” diye konuştu.

1 Mayıs, tüm yurtta zamlara, işsizliğe, yoksulluğa ve baskılara karşı çeşitli etkinliklerle kutlandı. Maltepe Miting Alanı’nda da sendikalar ve binlerce işçi bir araya geldi. Maltepe’deki alandan canlı yayına bağlanarak 1 Mayıs’ı değerlendiren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Kanlı 1 Mayıs’ı anlattı.

Nazım Hikmet’in kendi sesinden 1 Mayıs mesajı!

Kendisinin bulunduğu bölgeye de ateş açıldığını söyleyen Yanardağ, “Ben oradaydım. Ben tanığıyım. Tarlabaşı’ndan Dev-Lis kortejiyle alana girmeye çalışıyorduk. İlk ateş bizim olduğumuz yerden açıldı. O dönem bizimle yürüyen tüm dava arkadaşlarımıza sevgilerimi gönderiyorum. Kemal Türkler’i daha sonra daha yakından tanıdım. Biz aynı koğuşlarda kaldık. 1,5 ayı beraber geçirdik. Kendisiyle de 77’yi uzun uzun konuştuk. Bir provokasyonun geldiğini çok geç fark ettiklerini anlattı. Bu açıdan 1 Mayıs çok önemliydi” diye konuştu.

Polis tekneyi 1 Mayıs alanına yanaştırmadı denize atlayıp barikatı aştı!