Nazım Hikmet’in kendi sesinden 1 Mayıs mesajı!

Yayın tarihi: 1 Mayıs 2022 Pazar 8:55 am - Güncelleme: 1 Mayıs 2022 Pazar 8:55 am

Büyük şair Nazım Hikmet’in kendi sesinden 1 Mayıs mesajı yayınlandı. Nazım Hikmet video da Türkiye işçi sınıfına sesleniyor.

Nazım Hikmet’in Türkiye işçi sınıfına seslendiği videosu yayınlandı. Nazım Hikmet’in 1 Mayıs kutlaması yatığı videoda Türkiye işçi sınıfının yaşadıkları zorlukları anlatırken kullandığı ifadeler aradan geçen yıllara rağmen hiç bir değişimin olmadığını gözler önüne seriyor.

İşte Nazım Hikmet’in 1 Mayıs mesajı:

Türkiye işçileri kardeşlerim 1 Mayıs Bayramı’nız kutlu olsun. Bu bayram en büyük bayramlarımızdan biri. Bu bayramı siz Türkiye’de çok ağır şartlar içinde kutluyorsunuz. Hayat pahalılığı, grev hakkınızın olmaması, sendika haklarınızın gayet dar bir halde bulunması… Bütün Bunlar Türkiye’de işçi sınıfının yaptığı savaşı daha iyi günler görmek için yaptığı mücadeleyi zorlaştırıyor. Lakin savaşa devam etmek lazım. Ben şuna kaniyim ki Türkiye işçi sınıfı yalnız kendi sınıfı menfaatleri için değil fakat Türkiye halkının büyük kurtuluşu için milli bağımsızlığı için de yapılan savaşta ön safta bulunmakta devam edecek. Bir kere daha kardeşlerim, bir kere daha yoldaşlarım bayramınız kutlu olsun.

1 Mayıs İşçi Bayramı! İşçi sınıfının mücadelesi devam ediyor