Merdan Yanardağ: Fincancı da ‘yetmez ama evet’ dediği rejimin kurbanı oldu

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 10:17 am - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 10:17 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Yanardağ, “Bu gözaltı bütün demokrasi güçlerine gözdağıdır” dedi.

TSK’nın terör operasyonlarında kimyasal silah kullandığı iddialarının araştırılmasını istediği için hakkında soruşturma başlatılan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Şebnem Korur Fincancı, ifade vermeye giderken gözaltına alındı. Fincancı’nın  gözaltına alınmasına bir tepki de TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’dan geldi.

Yanardağ sosyal medya hesabından şu paylaşımı yaptı:

“Türk Tabipler Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı gözaltına alınmış.. Bu uygulamayı kınıyorum. Kaçma ve delilleri karartma olasılığı bulunmayan, anayasal bir meslek örgütünün başkanı derhal serbest bırakılmalıdır. Nedeni TSK’nın kimyasal silah kullandığı iddiası.

Bu gözaltı bütün demokrasi güçlerine gözdağıdır. Ben de kimyasal silah iddiasına bir gazeteci olarak baktım, doğru bulmadım, abartılı. Ancak bu bir iddia, araştırırsınız. Maalesef Fincancı da, destek verdiği, “yetmez ama evet” dediği rejimin kurbanı oldu. Dramatik bir tablo.”