Merdan Yanardağ Erdoğan’ın ‘Hatay’ sözlerini değerlendirdi: Korkunç bir itiraf ve suç

Yayın tarihi: 5 Şubat 2024 Pazartesi 9:35 pm - Güncelleme: 5 Şubat 2024 Pazartesi 9:46 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Hatay’ sözlerine tepki gösteren TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Hatay’da CHP’li belediye var diye iktidardan hizmet alamadığını söylemek korkunç bir itiraf ve suçtur. Ve seçmeni tehdit anlamını taşır. ‘Oy vermezseniz bu ayrımcılık devam edecek’ demektir” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1 ekranlarında yayınlanan ’18 Dakika’ programında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hatay sözlerine tepki gösterdi.

Yanardağ şunları söyledi:

“Recep Tayyip Erdoğan Hatay hakkında bir laf etti. Önemli bir laf bu. İktidarın bu tür doğal felaketlere bile nasıl ayrımcı, dışlayıcı, ötekileştirici bir biçimde yaklaştığının itirafıydı. Hem bir itiraf vardı ortada hem de çok açık bir ayrımcılık. Siz iktidarsınız, cumhurbaşkanısınız ve yürütmenin başısınız. Tehdit ediyorsunuz. Şantaj ve tehdit de var. ‘Merkezi idare ile iş birliği içinde olmazsa…’ diyor. ‘Hatay garip kaldı, yalnız kaldı…’ Ne demek bu? AKP iktidarı kendisine oy vermeyenleri bu ülkenin yurttaşı saymıyor. Bu ülkede garip, yalnız, zavallı, ezilecek, dışlanacak, ötekileştirilecek, deprem ve doğal felaketler karşısında bile yardım edilmeyecek bir kategoride görüyor. Merkezi idare ile uyum halinde olmalıymış. Kahramanmaraş’ta ne yaptınız? Adıyaman’da ne yaptınız? Oralarda siz varsınız. Hatay’da CHP’li belediye var diye iktidardan hizmet alamadığını söylemek korkunç bir itiraf ve suçtur. Ve seçmeni tehdit anlamını taşır. Oy vermezseniz bu ayrımcılık devam edecek demektir.

Tahmin ediyorum ki sayın Erdoğan özür dileyecektir, sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyecektir. Sayın Erdoğan cumhurbaşkanı sıfatıyla yapmış olamaz o konuşmayı.”

“HİÇBİR ZAMAN GERÇEK SAYIYI SÖYLEMEDİLER”

Malatya Valiliği’nin anma yasağı kararına tepki gösteren Yanardağ şunları söyledi:

“Malatya Valiliği’nin bu yasağına diğer valilikler de uyarak yasağı yaygınlaştıracaklar mı? 1 yıl geçti, en az 54 bin yurttaşımızı kaybettik. Hiçbir zaman gerçek sayıyı bize söylemediler. Ortada bir yalan imparatorluğu var. Yalan üzerine kurulu bir rejim değişikliği operasyonu var. Hedeflerine ulaşabilmek için her türlü yalana, iftiraya, kara propagandaya meşru gözüyle bakan, bunu savaş taktiğinin bir parçası hatta kendisi olarak görenler… Yalan söylüyorlar ve bu yalan söylemek günah sayılmıyor. Çünkü kutsal davaları var… Diyeceksiniz depremle ne ilgisi var? İktidar yıpranacak. Bu iktidar kim? Cihat yapıyor. Kime karşı yapıyor? Kafirlerin devletine, cumhuriyetine karşı. Kim o kafirlerin cumhuriyeti? Türkiye cumhuriyeti. Bu benim bir yorumum, değerlendirmem ama apaçık tablo bu.

Geliyor ve diyor ki, ‘Siz merkezi iktidarla uyumlu bir yerel yönetim seçmezseniz size hizmet gelmez.’ Bunun söylendiği yer depremle yerle bir olmuş bir il. Ben askerden şu nedenle korkulduğunu düşünüyorum, hala bir korku var. Asker kurtarırsa kendi fiyakaları bozulacak. Askeri üniforma uzun bir süre Kemalizm ve cumhuriyet ile eşleşti. Bunun yanlış olduğunu 15 Temmuz’da görmediniz mi?”

31 Mart Vakası’nı anlatan Yanardağ sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sicil notları, mezuniyet notları yetmeyen, aslında albaylığa kadar yükselmesi kuşkulu olan ağustos şurasında general yapılan cemaatçi albaylar… Bakın darbecilerin bunların hepsi tuğgeneraldir. Darbeden 3 yılı geri alın, 2013 ağustos şurasını göreceksiniz. O tarihin başka bir anlamı var. O tarih Ergenekon davasının karara bağlandığı, benim de 10 buçuk yıla mahkum edildiğim ve daha sonra beraat ettiğimiz o mücadeleyle, Silivri’nin duvarlarını yıkarak geldik biz. Bu millet kendi kahramanlarını çakallara boğdurmadı, yine boğdurmayacak göreceksiniz. Demek ki neymiş, Türkiye’de siyasal islamcılar da darbe yapmış.”

Kahramanmaraşlı depremzededen Erdoğan’a Hatay tepkisi

Kaynak: TELE1