Merdan Yanardağ cezaevinden yazdı: Henüz spor buluşması yapmadık, golleri Cem için atacağım

Yayın tarihi: 30 Temmuz 2023 Pazar 11:20 am - Güncelleme: 30 Temmuz 2023 Pazar 11:20 am

Programda söylediği sözleri bağlamından koparılarak montaj video ile sosyal medyada dolaşıma sokulup hedef gösterilmesinin ardından tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ yazılarını cezaevinden yazmaya devam ediyor.

4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından AKP’li troller ve bazı İYİ Partililer tarafından hedef gösterilip “terör örgütü propagandası yapma” suçlamasıyla tutuklanan TELE1 Genel Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, tutuklu bulunduğu cezaevinden yazdığı “Tarihin çağrısı ve cezası” başlıklı yazısı Birgün gazetesinde yayımlandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN

Daha önce ‘Silivri’de de hayat sürüyor’ başlıklı yazısında, “Silivri’de maç günlerini heyecanla bekliyorum. Yıllardır, hatta on yılı aşkın süredir halı saha maçı yapmayan biri olarak kendime de şaşırıyorum. Maç bahane galiba” ifadelerini kullanan Yanardağ bugünkü yazısında henüz maç yapamadıklarını, bunun için dilekçe verdiğini bildirdi. Yanardağ’ın yazısının sonuna not olarak eklediği sözleri şöyle:

“Silivri’de henüz spor buluşması yapamadık. Bu hafta Can Atalay, Osman Kavala; Tayfun Kahraman ve Hakan Altınay ile maç yapmayı umuyorum. Golleri Cem için atacağım. Umarım bir aksilik olmaz. Dilekçeyi verdik, bakalım.”