Merdan Yanardağ: Biz Rusyacı değiliz ama siz NATO’cusunuz

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 9:02 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 9:05 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni ve gazeteci Dr. Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında, sosyal medyada tartışılan Rusya-Ukrayna savaşında ‘taraf olma’ konusunu gündeme getirdi.

Yanardağ, sosyal medya üzerinden kendisi ve TELE1’i, Rusya-Ukrayna savaşında ‘taraf etmeye çalışan’ kesime yönelik açıklamalarda bulundu. Yanardağ şunları söyledi:

“Biz Amerikancı NATO’cu olmadığımız gibi Rusyacı da değiliz ama medyanın tamamı neredeyse NATO’cu oldu. Rusya konusundaki görüşlerimiz çok açık ve net. Rusya açık bir ekonomi, kapitalist bir restorasyon süreci var ve Putin’in de kimse demokrat bir lider olduğunu ileri sürmüyor. TELE1’de böyle bir tez ve görüşle karşılaşan var mı? Benim paylaşımlarımda da böyle bir şey göremezsiniz. Zaten tuzak burada; Bir ikileme hapsedilmeye çalışılıyor. Eğer zihinsel bir çabayı göze alamıyorsanız, ideolojik bir ön yargınız varsa, batılı medya kuruluşlarından gelen hiçbir bilgiyi sorgulamadan olduğu gibi kullanıyorsanız bugün amerikan ve batı tezlerini olduğu gibi savunursunuz.”

“SAVAŞ BİR İNSANLIK SUÇUDUR”

“Eğer bir haklı nedene; tarihsel, ahlaki ve hukuksal olarak haklı bir nedene dayalı değilse savaşlar bir cinayettir. Rusya-Ukrayna savaşına dair bi değerlendirme yapılacaksa oda şudur: Hemen barış… ama batının Ukrayna’da işlediği suçlarında derhal bertaraf edilmesi lazım. Batı, Ukraynayı NATO’ya alma sevdasından vazgeçmelidir.”

“Doğuya doğru genişlemeyi sürdürüyorsunuz ve bir düşman arıyorsunuz eski düşmandan ne kaldıysa geriye, onu düşman ilan ettiniz. NATO neden var? Bunu sorgulamadan Ukrayna savaşını anlamak mümkün değil.”

Ukrayna’da TV kulesi vuruldu, yayınlar kesildi! İşte dakika dakika tüm gelişmeler