Merdan Yanardağ AKP’nin yeni kaos planını bir bir anlattı

Yayın tarihi: 26 Ekim 2021 Salı 11:38 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2021 Salı 11:38 pm

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan Merdan Yanardağ, iktidarın yeni ‘kaos planı’nı anlattı. Mecliste oylanan ‘tezkere’ye ‘Hayır’ oyu veren muhalefet partilerinin olası bir seçim kaybetme durumunda ‘darbecilikle’ suçlanabileceğinden bahseden Yanardağ, “Kendilerinin yaratacağı bir kaosu muhalefetin üzerine atmaya hazırlanıyorlar” dedi.

Irak ve Suriye’ye asker göndermeyi içeren tezkerenin süresi, CHP ve HDP’nin “hayır” oylarına karşı AKP, MHP ve İYİ Parti’nin “evet” oylarıyla 2 yıl daha uzatıldı. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “tezkerenin, AKP’nin kaos planının bir parçası” olabileceğine dikkat çekti. Yanardağ, “AKP eğer 2023 seçiminde seçimi kaybederse bunu bir darbe olarak nitelendirmeye hazırlanıyor. 31 Mart’tan sonra da Star gazetesi ‘sandık darbesi’ dememiş miydi? Ya, seçim kaybediyorlar, ‘darbe!’ diyorlar” diye konuştu.

Star’ın başlığını yorumlayan Yanardağ sözlerine şu şekilde devam etti:

“Muhalefet kazanırsa 15 Temmuz darbesiyle aynı olacakmış. Ya siz demokrasiye inanıyor musunuz? Her demokratik muhalefeti darbe diye nitelendirirseniz gerçek darbecilerle kol kola girersiniz. Gerçek darbeciler de sizin yol arkadaşlarınızdı zaten. Beraber Cuma’ya gitmiyor muydunuz, beraber değil miydiniz?”

ABD’li Kongre üyelerinden Biden’a: F-16 satışları yapılmamalı