Meral Danış Beştaş, Akşener’e yanıt verdi

Yayın tarihi: 10 Haziran 2021 Perşembe 12:00 pm - Güncelleme: 10 Haziran 2021 Perşembe 12:00 pm

Zeynel Lüle’nin bugünkü konuğu, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş oldu. Programda, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “HDP kapatılmalıdı” sözleri ve Türkiye’nin gündemi değerlendirildi. Beştaş, “MHP’nin bu dili anayasayı ve hukuk ilkeleri yerle bir etmektedir” dedi.

‘Bir daha açılmamak üzere Anayasa Mahkemesi’ kapatılmalıdır diyen Bahçeli’nin olduğunu söyleyen Beştaş, “HDP’ye oy veren bu kadar yurttaşı ne yapacaklar? Yakacaklar mı, öldürecekler mi?” dedi. Beştaş sözlerine şöyle devam etti:

“Olmayan iddialar ile kapatma davasını açtırdılar. HDP ile boy ölçüşemeyen Cumhur İttifakı bu tarz manevralara başvuruyor. İki kapatma davasında, ikincinin kapatma tarihine dikkat çekmek istiyorum. 7 Haziran’da açıldı… AKP’li Erdoğan “7 Haziran 2015’i unutmayalım” dedi. Bu tarih bizim Meclis’e girdiğimiz tarihtir. Bu açıkça bir intikam almak istemektir. Bize henüz iddianame gelmedi. HDP’liler hakkında nasıl bir yargı kıskacı olduğunu herkes biliyor. Biraz objektif bakabilen yurttaş her şeyin boyutlarını görür. Gündem değiştirme meselesi var. Gündem, Peker’in açıklamaları ve ortaya saçılan pisliklerdir. Buna cevap veremeyen iktidar, her zaman gündem değiştirmek için bir adım atıyor” dedi.

Milletini düşünen bir iktidarın Saray’da şatafat içerisinde yaşamayacağını söyleyen Beştaş, “Bize karşı uluslararası darbe hazırlıyorlar” derse hiç şaşırmam dedi.
HDP seçmeninin nasıl bir ruh halinde olacağını da açıklayan Beştaş şöyle söyledi:

“HDP’lilerin ve seçmenlerinin yapılan saldırılar karşısında daha çok kenetleneceği açık. Yıllardır HDP’de yöneticilik yapan biri olarak bunu açıkça söyleyebiliriz. Daha birkaç ay önce Nevruz kutlamalarında da kapatma davası açılmıştı ama milyonlarca kişi bir aradaydık. HDP bir düşüncedir, eşit yaşam arayışıdır… Kadın- erkek eşitliğini sağlayan demokratik bir sistem hazırlıyor” dedi.

Millet İttifakı partilerinin de HDP’nin kapatılmasına yönelik eleştirilere de değinen Beştaş:

“Millet İttifakı, parti kapatmaya karşı tutumları her şeyden önce HDP’yi destelemekten ziyade demokrasinin gerekliliğidir. Memnuniyet ve üzüntüden ziyade Türkiye’nin demokratikleşmek için hazırlanan zemini gösterir. Bazı söylemleri herkes kendisi için yapar. Neticede tüm muhalefet partileri HDP’ye yönelik bu kapatma davasının tutumu çok iyi bilirler” dedi.