İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, tepki toplayan Kanal İstanbul projesiyle ilgili, yeşil alan yapılması ve rant olmaması durumunda 'evet' diyeceğini açıklayarak, "Türkiye’ye yönelik herhangi bir projeye kategorik olarak karşı değiliz" dedi. Akşener daha sonra "ironi yaptığını" belirterek, Kanal İstanbul'un Erdoğan'a "Başkanlık sistemini ve İstanbul'daki eski günlerini kaybettirecek bir konu" olduğunu söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Habertürk TV’de değerlendirmelerde bulundu. https://tele1.com.tr/kanal-istanbul-guzergahinda-arap-kantonu-kuruluyor-113730/ AKP’nin getirdiği Türkiye’ye yönelik herhangi bir projeye kategorik olarak karşı olmadıklarını ifade eden Akşener, Kanal İstanbul projesine, yeşil alan yapılırsa ve rant olmazsa ‘evet’ diyeceğini belirtti. Meral Akşener'in konuşmalarından satır başları şöyle:

"YEŞİL ALAN YAPILIRSA VE RANT OLMAZSA EVET DERİM"

FATİH ALTAYLI: Türkiye son günlerde birkaç mevzuyu tartışıp duruyor. Kanal İstanbul meselesi. Bu iş büyüdü. Sayın İmamoğlu burada Teke Tek konuğuydu. 'Ben buna asla izin vermem, bu İstanbul'a ihanetten de öte cinayettir' dedi. Belki arka plandan yürüyen Kanal İstanbul meselesi vardı. Konu kapandı derken bugün Bakan çıktı açıklama yaptı. Siz ne düşünüyorsunuz? MERAL AKŞENER: Bizim Kalkınma Başkanlığımız var. Onlar bu tartışma açıldığı zaman, 2011'de seçim için sayın Erdoğan tarafından 'çılgın proje' denmişti. 8 yıldır kimse ağzına almadı. Kalkınma Başkanlığımız bir çalışma yaptı. Fakat esas olan şu, şimdi biz prensip olarak, AK Parti'nin getirdiği ister büyük, ister çılgın, ister akıllı Türkiye'ye yönelik herhangi bir projeye kategorik olarak karşı değiliz. Şimdi bir kanal açılacak. Bunun çevre, stratejik, İstanbul, nüfus, deprem boyutu var. Ve dış boyutu var. Buna sadece bir yatırım olarak yaptığımız zaman, ekonomik olarak buna bir talep var mı? Deniyor ki 20 milyar dolarlık bir yatırım. Bu yatırımı yaptıktan sonra Türkiye ne kazanacak? Suveyş, Panama kanalı gibi. Bu yatırıma karşılık Türkiye ne kazanacak? Türkiye'de böyle bir ekonomik talep var mı? Böyle bir talep yok. Sayın İmamoğlu'nun söylediği 30 milyon metre kare toprak satılmış. Kim aldı? Kimler aldı? Tanıdıklar, bildikler mi aldı? Madem bu Kanal İstanbul'u 2011'de söylediniz, o zaman o toprakların el değiştirmesine karşı niye önlem almadınız? Satın alınan yerler istimlak edilecek. Nasıl edilecek? 1 liralık yeri belki 100 liraya istimlak edeceksiniz. İnşallah bu çılgınlıktan vazgeçilir diye düşünüyorum. Bilim insanlarının söylediği çevre, deprem, dış ilişkiler, anlaşmalar, Türkiye'nin güvenliği vs. bütün bunlarda uzmanlar doğru olmadığına dair fikir beyan ediyorlar.

"EĞER YEŞİL ALAN YARATILACAKSA EVET OYU VERECEĞİM"

ALTAYLI: Olabilir diyenler de var. AKŞENER: ÇED Raporu'nda imza sahibi olan 'Hz.Nuh'un oğluyla cep telefonu ile görüştü' diyenler de var. Türk usülü Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'ne geçtik. Sayın Erdoğan o zaman Cumhurbaşkanı idi. Kendisine uygun bir terzi üzerinden elbise dikildi. Şimdi her bir konu tek kişinin iki dudağı arasına ve bilgisine bırakılmış. Başka hiç kimsenin fikir beyan edemediği bir hükmetme sistemiyle karşı karşıyayız. İşsizliğiniz almış başını gitmiş, istihdam probleminiz var. Üç üniversite mezunundan biri işsiz. Kadın işsiz sayısı artıyor. 70 bin kişinin işini kaybettiği Türkiye'deyiz. Yatırıma, sanayiye yönelik, tarımla meşgul olan insanların üretime dönmesine yönelik pek çok problem var. Elinizde böyle bir imkan varsa buradaki problemlerimize çözüm aramanız gerekirken Kanal İstanbul ile meşgul ediliyor Türkiye. Şahsım adına bir şey söyleyeceğim, hiçbir rantın oluşmasına fırsat vermeden, Kanal İstanbul'u açacaklarsa, orası yeşil alan bırakılmak ve orayı satın alanların elinde kalmak kaydıyla ben oy vereceğim. Köprüler yapıldı, şehir hastaneleri yapıldı, hasta garantisi, geçiş garantisi verildi. Niğde'de oturan vatandaşımız o köprüden geçmiyor, ama buna karşılık geçiş garantisi verildiği için onu ödüyor. Vatandaşın cebinden çıkacak birileri zengin olacak, sonuçta Türkiye meşgul edilecek.

" İSTANBUL İÇİN BİR REFERANDUM YAPILMASI ŞARTTIR"

ALTAYLI: Burada yapılacak şehirle ilgili çok ciddi projeler tanıtım filmlerinde gösteriyor. O rant devlete ve millete kalacaksa varım diyorsunuz. AKŞENER: Bugün bizi yöneten arkadaşlar açısından elbette fikrimizin kıymeti harbiyesi yok ama bizi izleyen vatandaşlarımız açısından söylüyorum. Son tahlilde İstanbul'da İstanbul için bir referandum yapılması şarttır. ALTAYLI: Size göre bu kanal yapılmamalı. AKŞENER: Yapamayacaklarını biliyorum. Şehir hastanelerine benzeyecek. ALTAYLI: Şehir hastaneleri yapıldı ama... AKŞENER: İngiltere'nin terk ettiği sistemi aldık. Tamamen birilerin cebine para koymaktan bu millet bıktı. Asgari ücretin tespiti, ısınma, barınma, eğitim ve ulaşım üzerinden olur. İstihdamın artması açısından, işveren açısından asgari ücret kesinlikle vergi dışı kalmalıdır. ALTAYLI: Yüzde 15'lik bir zam geldi asgari ücrete, net ücret. AKŞENER: Elektrik, doğalgaz, elektrik giderleri arttı. Gıda maddesine, elektrik kullanımına 66, 70, 80 arası zam var. https://tele1.com.tr/skandal-ustune-skandal-arap-ulkelerinde-kanal-istanbuldan-arsa-ev-satisi-reklami-113961/

İyi Partili Yılmaz'dan tepki: Doğru mu?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Kanal İstanbul projesiyle ilgili yeşil alan yapılması ve rant olmaması durumunda 'evet' diyeceğine ilişkin açıklamalarına İyi Partili Durmuş Yılmaz tepki gösterdi. İyi Parti Milletvekili ve Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, Twitter hesabından "Doğru mu? Yani kanalın depremle, çevreyle, içme suyuyla vb... ilgili hiç bir sorunu yok, yeter ki ranta konu edilmesin öyle mi?" diye yazdı.

Asgari ücret

“Elektrik, doğalgaz, elektrik giderleri arttı. Gıda maddesine, elektrik kullanımına 66,70,80 arası zam var. Dün ne kadar ödüyordunuz markette, bugün ne kadar ödüyorsunuz?

Libya'ya asker gönderme tartışması

“Mavi vatan deniyor. Biz ona 'evet' oyu verdik. Dolayısıyla o konuyla ilgili bir sorunumuz yok. Uzman şahısların önerdiği konu olduğu için o mutabakat metnine evet oyu verdik. Sayın Erdoğan'ın asker göndermeye ilişkin bir tezkeresini bugün gördüm. Şimdi bizim metodumuz şu partimizde. Demokrasiyi gerçekten içselleştirmeye çalışıyoruz. Hepimiz otoriter sistemlerin içinden geldik, ben de dahil olmak üzere. Genel başkanın vardır bildiği probleminin dışına çıkabilmek için. 7'sinden sonra gelecek olan tezkere konusunu sayın Özdağ, sayın Aydın Sezgin, sayın Ahmet Erozan, sayın Aytun Çıray'la biraraya geliyoruz. Onlar işin uzmanı. Onlardan görüş alıyoruz. Oy verecek olan milletvekili arkadaşlarımızla da toplantı yapılıyor. İtirazlar ya da öneriler geliyor. Orada nasıl bir oy verelim diye oylanıyor ve karar veriliyor. Kişisel fikrimi söylüyorum, Mehmetçiğin iç savaşın tarafı olmasını doğru olmadığını söylemek isterim. Karşıda Hafter diye birisi var. Onu Rusya ve Mısır destekliyor. İsrail ortada. S-400'ler yüzünden ABD'nin yaptırım uygulayacağını ilan ettiği. 2011'de 'Dostum Esad', 2015'de 'Katil Eset'. Çık hızlı bir değişim. Sayın Erdoğan'ın aşk nefreti üzerinden yürüyen bir sistem. Bizim dış politikamız bugün itibarıyla bipolar. Hangi ilişkinin hangi ülkeyle belli olmadığı ilişki biçimi. “Suriye'de biz ne kazandık? PKK'nın yan unsurlarına fırsat verilmeyecek diye yola çıkıldı. Barış Pınarı'ndan söz etmiyorum. Rusya ile sınırdaş olduk, Amerika ile ne olduğumuz belli değil. İran'la başka düzenek oldu. Sonuç itibarıyla biz kakayı niye yedik durumu oluyor hani vardır ya ağa ile marabası giderken... Libya'da biz bir iç savaşın tarafı olma konusunda endişem var. “(Libya'da meşru hükümet var...) Yüzde 25'ine sahip. “Ben kendi endişelerimi paylaşıyorum. Umuyorum ki, tezkereden evvel siyasi partilerin meclis gruplarına gelip, mesela sayın Akar ve Çavuşoğlu bilgi vermelerinde çok büyük fayda var. Bunlar yapılmıyor. Meclisin kıymeti harbiyesi kalmamış durumda. “Kuvvetler ayrılığı ortadan kalkmış durumda. Bütün bunların yanında 'ben yaptım oldu' anlayışıyla 'hadi bakalım ya Allah' diye giden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi. Kuvvetler ayrılığı olmadan, yargı bağımsızlaştırılmadan bu işler... “(Eskiden hür ve bağımsız mıydı yargı?) Bu kadar değil. Benim bakanlığım döneminde çok rahat hakimler karar verilirdi. Siyasal iktidarın sopasının başında olduğu hakim veya yargı sistemi yoktu. “İsterdim ki, mecliste grubu olan örneğin CHP, İYİ Parti gibi siyasal partilerin bilgilendirilmesi faydalı olurdu. HDP'ye gitmiyorlar da onun için dedim. Biz Barış Pınarı Harekatı'na şeksiz şüphesiz destek verdik. CHP de verdi. Ama prensip olarak yanlış gidiyor işler.

Babacan ve Davutoğlu açıklaması

“Ahlaki olarak yeni kurulmuş parti hakkında konuşmam doğru değil. Prensip olarak elbette birbirimizin rakibiyiz. CHP ile aynı ittifak içinde Saadet Partisi de dahil gittik. Ayrı ayrı oy aldığımız için her partiden aday olan arkadaşlarımız partilerine oy istediler. Bu bir rekabet. Ama bizim açımızdan çirkin rekabet olmayacak. Her ikisine başarılar diliyorum. Sayın Babacan'a da başarılar diliyorum. Prensip olarak biz İYİ Parti'yi kurarken çok zorluk çektik. “Bize yapılanlar çirkin, pis bir süreçti. Sonuçta organizasyon ortaya koyduk, 43 milletvekili seçildi, 5 milyon oy aldık. Meclis'te temsil ediliyoruz. 24 Haziran'da umut verdik, 31 Mart'ta değiştirebildiğini gösterdik. “Biz yaptık demiyorum, yanyana gelişler başarı öyküsü oluştu. Şimdi insanlar biliyor ki, oy kullanırsak bazı şeyleri değiştirebiliriz. Demokrasi en azından sandık üzerinden işleyebilir. Sayın Davutoğlu ve Babacan'ın kurdukları partilerin demokrasiye katkı yapacağını, farklı ses ve renkleri seçmenin dikkatine sunacağını düşünüyorum. “Sayın Babacan'ı sizin programınızda dikkatle izledim. Henüz tanımlanmamış bir parti gördüm. Söylediği 'arkadaşlarımızla çalışıyorum' dedi. Bu da güzel bir şey. Sayın Davutoğlu'nun atacağı adımlar var. “Bizim seçime giremeyeceğimiz iddia edildi. Ben mecbur kaldım sayın Kılıçdaroğlu'ndan grup kuracak kadar milletvekili istedim. Sonra lehimize karar çıktı. Biz onu yaşamış bir siyasi yapı olarak 2023'de seçim olacaksa, bu arkadaşlarımız teşkilatlanmalarını sağlayacaklar ama bu Haziran'da seçim düşünülüyorsa o zaman kongrelerini yapıp seçime yetiştirme imkanı olmayabilir. Elbette bizden talep olduğunda gereğini yapabiliriz dedim. Normalde benim söylediklerime troller karşı çıkar. AK Parti'den çok çirkin eleştirdiler, kiralık milletvekili diye. Siz demokrasiyi sakatlarsanız, demokrasiye inanan insanlar elbette çözüm üretir. Benim sayın Kılıçdaroğlu'ndan 'Bize yardım edin' diyebileceğimi kimse düşünmemiş. O arkadaşlarımız birer demokrasi kahramanıdır. Ben onları seçmenleri karşısında zora düşürmemek için 100 bin imzayla aday olmayı tercih ettim. “Bu arkadaşlarımız partilerini yeni kurdular. Bir diğeri yeni kurulacak. Doğmamış çocuğa don biçmek olur bu rahmetli Demirel'in söylemi ile. Esas olan şu, ben Türkiye'nin bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni taşıyamadığını, taşıyamayacağını bunun sayın Erdoğan'ın seçimine malolacağına inanan bir insanım. Birinci önceliğimiz ittifaklar açısından bakıldığında iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter sistemine geçilmeden Cumhurbaşkanlığı'na gidilecekse, bütün şartımız kim seçilirse seçilsin 6 ay içinde Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'nden dönüleceğini söylemesidir. Maalesef Türkiye sultancıl yönetimler, rejimler diye sizin de iyi bildiğiniz kavram var oraya doğru evriliyor. Dünya 1938'lerin yöneticileri gibi yönetici tipiyle karşı karşıya.”

"Sayın Erdoğan'ın çevresinde siyasetçi kalmadı"

“35'de Hitle seçimle geldi ondan sonra sandığa vurdu. Aynısı Rusya'da Stalin'le. Otoriterliğe uygun bir ruh haliyle yöneten insanlar grubu vardı ve 2. Dünya Savaşı'na gittik. Putin, Trump, sayın Erdoğan'dan aklınıza gelen her yerde böyle bir yönetim anlayışı var. Bir şey var, şu soruyu sormak istiyorum, Cumhurbaşkanlığı Seçimi yapıldı, sayın Erdoğan da kaybetti diyelim. Bu sistem içinde sayın Erdoğan yaşamak isteyecek mi? AK Partili yöneticiler... “Biz güçlendirilmiş parlamenter sisteme dair buna AK Parti de dahil mutabakat yapamazsak. Sağduyu çağrısı yapıyorum.

Erken seçim açıklaması

“Seçim olacak diye bir yorumda bulunamıyorum. 24 Haziran seçimlerine 15 Temmuz'da 'seçim yapacaklar' diye hep uyardım, çok hızlı kurulduk. O zaman gerekçelerim vardı. Saray kavramsal olarak bir kültür, bürokrasi ve paralel bir evren yaratır. Sayın Erdoğan'ın seçmenle iletişimi hep iyi olmuştur, gerçekçi ve rasyonel olmuştur. Saray işinden sonra sayın Erdoğan'ın seçmenle iletişimi koptu. Doğru verilerin gelip gelmediğinden emin değilim. Etrafında konuşabilir siyasetçi kalmadı. Şimdi profesyonel uzmanlardan hizmet alırsınız. Ama siyasi partilerde profesyonel stratejisttir vs. size çıktılar verir. O çıktıları mutlaka siyasi kadroyla tartışmanız gerekir. Bir süre sonra şuna döner. Profesyonellerin verdiği akıl, fikir, çıktı bir süre sonra çalıştıkları kişinin taleplerine göre şekillenir, onun duymak istediklerine göre şekillenir. Mesela Fatih Altaylı dersiniz genel başkanı. Şöyle bir soru sorar 'Bizden mi değil mi'. Bu dediği gün gitmiş demektir. Sayın Erdoğan'ın etrafında kendisiyle rahat konuşabilecek siyasetçi kalmadı. En vasıfsız siyasetçi bile, tırnak içinde dedim bunu, kendi hedefi ile partisinin hedefini düşünür ve korur. Öyle anlatılıyor ki sarayda olan bir şube müdürü, genel merkeze gidip genel başkan yardımcısını azarlayabiliyor. Buradan siyasi kimliği ile sayın Erdoğan'ın atabileceği adımları öngöremiyorum. “Sayın Erdoğan 2023'ü zorlar. Ekonomiyi taşıtamaz. Arkadaşlarımız 2023'e götüremez diyorlar. Ben de bu bilgilerin ışığında Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Türkiye'de uymadı, olmadı, olamadı. Dolayısıyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumda kabul edildiğinde, şaibeli oldu ama neyse Dolar fırladı, işsizlik almış başını gitmiş, olmuyor. AK Parti başta olmak üzere ana muhalefet partisi, bizler dahil adam gibi oturup, birlikte konuşup, toplumun tüm kesimleriyle anlaşıp, iyileştirilmiş, güçlendirilmiş parlamenter demokrasiye geçmektir. “Sayın Erdoğan'ı iyi tanıyorum. Bu gücü çok istedi. Bırakmamaya gayret edecektir. Normalde seçmen ilişkilerinde çok rasyoneldi. Bu rasyonalitesini kaybetti. Sadece anketlerle bu iş olmaz. Kendi tutardı. “Evet, o gücü bırakmak istemeyecektir, sonuna kadar direnecektir diye düşünüyorum. Ama bu Türkiye'ye çok şeye maloluyor. Kuvvetler ayrılığı yoksa, yargı bağımsızlığı yoksa eğitimin rezalet olduğu kanaati hepimizde varsa buraya ne yerli ne yabancı yatırımcı gelir yatırım yapmaz. Ben kişisel olarak da 150 yıllık birikimi vardı Türkiye'nin, darbe kesintilerine rağmen, 21. yüzyılın yeni değerlerine uygun, eksiği, gediği giderilmiş daha hızlı işleyen bir parlamenter demokrasi çıkabilir.

Ekonomi

“(Durmuş Yılmaz neden ekonomiyle ilgili umutsuz konuşuyor?) Durmuş Bey, moral bozma tavrı olmayan bir insandır. O yapının içinden gelmiş, muhafazakar değerleri olan bir insan. En üst perdeden söylüyor ki, yapısal tıkanıklık var, reform yapmak zorundayız diye. Sayın Erdoğan ve AK Parti bir tercihte bulundu. Bütün düzenek, odaklaşma alanı inşaat üzerinden yürüdü. Çok hatalı özelleştirmeler yapıldı. Özelleştirme yaparsanız, özelleştirdiğiniz sanayi tesislerinin işletilmesini, istihdam arttırılmasını, daha yüksek teknolojiye evrilmesini şart koşarsınız, o yatırım ülkenizde kalır. Bir bakıyorsunuz arsa haline dönüşmüş. Şeker fabrikaları, SEKA vs. Özelleştirmeden gelen paralar yine betona gömülmüş. Şehir hastaneleri, köprüler, tüneller ama paralı, müşteri garantisi vererek, sayın Erdoğan'ın hasta garantisi verilerek sistem oluşturulmuş. Dünyanın hiçbir yerinde böyle yap işlet devlet yok. Sanayileşmemiz durdu. Endüstri 4.0 kavramlarının tartışıldığı dünyada, bilgi endüstrisi, bilgi teknolojisinin hayata geçtiği dünyada inşaat artı hizmet sektörü üzerinden yürürseniz katma değer ve ürün üretemezsiniz, ihracat konusunda sınıfta kalırsınız. Sürekli borçlanma ile büyüme sağlandı. Cari açığın kapanması mümkün değil. Tarımı üretimin, endüstrinin içine katmadan ne istihdam ne üretim yapabilirsiniz. Eğitiminiz berbat olmuş durumda. Plansız, programsız aklınıza geldiği şekilde üniversite açmışsınız. Şimdi referandum döneminde çok yer gezdim. Doğu Anadolu'da bir ilimize gittim. Rencide olmasın diye söylemiyorum. Harika bir üniversite binası var. Beton süper. Ben önce Yıldız Teknik sonra Kocaeli Üniversitesi'nde inkılap tarihi hocalığı yaptım. Yanımda bir öğrenci vardı, 'oğlum ara elektronik mühendisliğini kaç hoca var?' dedim. İki yard. doç varmış, FETÖ'de gitmişler. Bir asistan genç. Mühendislikte meslek derslerine baba dersleri denir. O baba derslere 1 asistan giriyor. Bir devreyi görerek mezun olamaz o çocuklar. 4 yıl bol bol üniversite açarak gençlerin iş bulma taleplerini önlediler. Üniversite okurken ailenizin bir şeylerden feragat ettiği aileden geliyorum. Benim içinden çıkıp geldiğim ailelerin çocukları aynı heyecanla okutuluyor. Gıdadan, giyimden kesiliyor, para dökülüyor. Sonuç olarak üniversiteye bitiren o çocuk. Beceriye uyumsuzluğu var. Binlerce öğrenci kamu yönetiminden mezun oluyor. Nereye istihdam edeceksiniz? Çok iyi bildiğimiz, lisanla eğitim veren, yurtdışına gitse iş bulabileceğini zannettiğimiz üniversitelerden mezun olan çocukların taleplerini bir görseniz oturup ağlarsınız. Onun için Durmuş Bey en üst perdeden, en sert biçimde söylüyor. Çünkü duymuyorlar. “(Çare ne o zaman?) Üretim yapılacak. Ekonomik talep var mı Kanal İstanbul'a? Yok. Bu parayı üretime ayıracaksınız. Sık sık Daron Acemoğlu'nun 'Milletler Niye Sınıfta Kalır' kitabından örnekler veririm. Kapsayıcı kurumlar olmalıdır, üretime odaklanılmalıdır ve yüksek teknolojiye odaklanılmalıdır. Siz dışlayıcı kurumlar eliyle ekonomiyi tanzim ederseniz o ekonominin düzelmesi mümkün değildir. Şimdi İstanbul'da bir konuşma yaptı, bizim söylediklerimizin, Durmuş Bey'in, Cihan Bey'in, İsmail Tatlıoğlu'nu söylediği her şeyi Daron hoca söylüyor.

Mansur Yavaş açıklaması: Bizim kendisine desteğimiz tam

“Mansur Bey, Millet İttifakı'nın belediye başkanı adayıydı ve belediye başkanı oldu. Dolayısıyla bizi ilgilendiren bir konu. Sayın Yavaş'ın seçim beyannamesinde Ankara'nın hakkı olması gereken hiçbir rantı birilerinin cebine koymayacağım diye vaadi var. Ben sayın Yavaş'la konuşmadım. Arkadaşlarımdan aldığı bilgi şu, esasen MHP üyeleri getirmiş bu imar farkının araştırılması lazım diye. Oybirliği ile İYİ Parti, AK Parti, CHP ve MHP üyelerinin ortak imzasıyla araştırma, soruşturma yapılamsına karar vermiş. Sonuç itibarıyla 25 milyon rüşvet istendi dendi. Sayın Aygün 'bunu ben öyle demedim, öyle bir şey yok' dedi. Sonuç itibarıyla Ankara'da eski usül artık geçerli değil. Mansur Bey israf konusunda çok hassas. “Sözlerinin arkasında duruyor. 70 bin liraya aylık yaptırılan bir işi aylık 7 bin liraya aleni ihaleyle yaptırdı. Sayın Yavaş'ın bu konuda haklı olduğu ortaya çıktı. Bizim kendisine desteğimiz tam.”
Muhabir: Alp Yanardağ