Kanal İstanbul gerçeği gün yüzüne çıkıyor! Araplar bizden dört yıl önce öğrenip satın almış

Yayın tarihi: 27 Aralık 2019 Cuma 12:39 am - Güncelleme: 27 Aralık 2019 Cuma 11:27 am

Geçtiğimiz günlerde Arap ülkelerinde Türk vatandaşlığının satılmasının etkileri sürerken, bir skandal reklam da Kanal İstanbul projesi için geldi. Öte yandan edinilen bilgiye göre Ulaştırma Bakanı 2018’de güzergahı açıklamasına rağmen Kanal İstanbul 2015’de Arapça tanıtılıp satışı başlamış.

Arap ülkelerinde Türk vatandaşlığının satıldığı reklam filmleri skandalı henüz gündemde yerini korurken bir skandal da, İstanbullu vatandaşların iptali için dilekçe kuyrukları oluşturduğu Kanal İstanbul projesi için geldi. Video paylaşım sitelerinde de yayılan reklam filminde Arap ülkelerinde yaşayanlara Kanal İstanbul güzergahında ev ve arsa satışı yapılıyor. Görüntülerin ortaya çıkması sonrası özellikle sosyal medyada bir çok vatandaş tepki gösterdi.

Skandal Reklam! Araplara ev satar gibi ‘Türk Vatandaşlığı’ satıyorlar

Söz konusu reklam filminde  dünyada eşi bulunmayan son modern lüks gökdelenlerden , cami biçimine kadar her şeyi kapsayan. Rusya , İran , Almanya , Çin , Fransa , ABD ve benzeri ülkelerin bölgede gümrüksüz satış sahalarının bulunacağı ayırca Kanal İstanbul projesinin Türkiye’de en büyük yeşil alana sahip il halini alacağı , içerisinde 7,5 milyon insan yaşayacağını birçok turistin yaşam alanı haline gelecek ifadeleri kullanılıyor.

ARAPLAR BİZDEN DÖRT YIL ÖNCE ÖĞRENMİŞ

Araplar bizden 4 yıl önce Kanal İstanbul’u öğrenmiş ve satın almaya başlamış

Serkut Bozkurt’un haberine göre; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili açıklama yaparken iki noktayı öne çıkardı.

1. 2011 yılından beri Kanal İstanbul güzergahında 30 milyon metrekare arazi el değiştirdi
2. Arazileri alan ilk üç şirket Araplara ait.

Ekrem İmamoğlu’nun açıklamasından bir gün sonra da Kanal İstanbul’un satış ve pazarlaması için Arapça videolar paylaşıldı.  Arapça ve Türkçe tanıtım videolarında eksik olan bilgi, tarih. Çünkü, Araplar bizden 4 yıl önce öğrenmiş.  2015 yılı Nisan ayında Arapça ve Türkçe yayınlanan Kanal İstanbul tanıtım filmi, 2018 yılında açıklanan güzergah ile aynı. Hatta tanıtım filminde daha detaylı bilgi var.