Meral Akşener Sinan Ateş’in eşiyle bir araya geldi

Yayın tarihi: 5 Nisan 2023 Çarşamba 4:55 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2023 Çarşamba 4:55 pm

İYİ Parti Lideri Meral Akşener, Ankara’da düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile partideki makamında bir araya geldi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara’da silahlı saldırı sonucu öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile görüştü.

AFİŞ İÇİN AKŞENER’E TEŞEKKÜR

İYİ Parti Genel Merkezi’nde Meral Akşener’in makamında bugün gerçekleşen görüşmede Ayşe Ateş’in, Sinan Ateş davasını yakından takip ettiği ve Ankara’nın birçok yerinde İYİ Parti’nin hazırladığı Sinan Ateş’in fotoğrafının yer aldığı “Sinan Ateş’i unutmayacağız, unutturmayacağız” yazılı afişlerin billboardlara asılmasından dolayı Akşener’e teşekkür ettiği öğrenildi.

KILIÇDAROĞLU’YLA DA GÖRÜŞTÜ

Ayşe Ateş, Akşener’den önce Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile de görüştü. Kılıçdaroğlu, görüşmenin ardından Ayşe Ateş’e hitaben “Allah bana ömür verdiği sürece, onu yanı başımdan ayırmayacağım, benim yol arkadaşımdır” ifadesini kullandı.

Öte yandan Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş’in ölümüyle ilgili gündeme gelen ‘siyasi cinayet’ iddialarının ardından “Siyaset bu alçak suikasttan pek uzak değildir” demişti.

NE OLMUŞTU?

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, 30 Aralık 2022’de Ankara Çukurambarı’nda silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda Ateş hayatını kaybetti. Ateş’e gerçekleştirilen suikasta ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, aralarında MHP’li yöneticiler ve 2 özel hareket polisinin de bulunduğu 18 kişi tutuklandı.

MHP ve Ülkü Ocakları’nın Ateş’in ölümünün ardından taziye mesajı yayımlamaması, parti tabanında tepkiye neden oldu. Bazı MHP’liler bıyıklarını keserek partilerinden istifa ettiklerini sosyal medyadan duyurdu.

MHP’DE PEŞ PEŞE İSTİFALAR

Soruşturma kapsamında MHP İstanbul İl Yöneticisi Ufuk Köktürk, Ülkü Ocakları Yöneticisi Tolgahan Demirbaş ve MHP’nin eski İstanbul 3. Bölge Milletvekili Adayı, avukat Serdar Öktem’in tutuklanması, ‘siyasi cinayet’ iddialarını güçlendirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın’ın açıklamaları ise parti tabanında rahatsızlığa neden oldu. Sosyal medya üzerinden çok sayıda MHP’li istifalarını peş peşe açıklamaya başladı. MHP Lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında istifalara ilişkin yaptığı açıklamada, “Bıyığını kesmiş ayrılanlar varmış. Manen yanımızda olmayanlarla zaten ilgilenecek değiliz. İşimize, önümüze bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz” dedi.

MUHALEFETTEN ‘ADALET’ SÖZÜ

Ateş’in evini muhalefet partisi genel başkanları ve temsilcileri ziyaret etti. Liderler, Ateş’in ailesine ‘adalet’ sözü verdi. Cumhur İttifakı’ndan ise Ateş’in evine herhangi bir taziye ziyaretinde bulunulmaması dikkat çekmişti.

Meral Akşener kürsüden mermi fırlattı! “Tüm bunlara göğüs gereceksiniz”