Memurlar isyan etti, Erdoğan Kılıçdaroğlu’nun vaadini söyledi

Yayın tarihi: 11 Mayıs 2023 Perşembe 1:54 pm - Güncelleme: 11 Mayıs 2023 Perşembe 2:00 pm

Kamu işçisini yapılan yüzde 45’lik zammın ardından memurlar sosyal medyada isyan etti. Erdoğan seçim öncesi Kılıçdaroğlu’nun ‘en düşük memur maaşı’ vaadini yeni adımı olarak açıkladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kamuda çalışan 700 bin işçiye refah payı dahil ücretlere yüzde 45 zam yapıldığını açıkladı. Böylece en düşük maaş 15 bin lira oldu. Açıklama sonrası memurlar sosyal medyada, en düşük memur aylığının 11 bin 848 TL’de kalmasına isyan etti.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu 5 Mayıs’ta seçilmesi halinde en düşük memur maaşını asgari ücretin 2,5 katına çıkaracaklarını, en düşük maaş net 21 bin 265 lira seviyesinde olacağını duyurmuştu.

Erdoğan, bugün katıldığı HAK-İŞ Genel Kurulu’nda Kılıçdaroğlu’nun bu vaadini ‘yeni adım’ olarak açıkladı, “Temmuz ayında en düşük memur maaşı 22 bin lirayı bulacak” dedi.

Erdoğan “Çalışanlarımıza verdiğimiz en son müjde önceki gün imzaladığımız kamu toplu sözleşmesidir. Önümüzde memurlarımızın maaş düzenlemesi var. Yasaya göre memurların maaş artış oranları ocak ve temmuz aylarında belirleniyor. Temmuz ayında bir adım daha atıyoruz. En düşük memur maaşını en düşük kamu işçisi maaşında aşağı kalmayacak şekilde düzenleyeceğiz. Böylece en düşük memur maaşı da 22 bin lirayı bulacak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’dan memurlara söz: En düşük memur maaşı 21.265 lira olacak

Kamu işçisine zam oranı belli oldu