Memur ve memur emeklileri için kritik gün perşembe!

Yayın tarihi: 15 Ağustos 2023 Salı 9:26 am - Güncelleme: 15 Ağustos 2023 Salı 9:26 am

Memur ve memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklifinin sendikalar tarafından kabul görmemesi üzerine üçüncü toplantı 17 Ağustos’ta yapılacak.

Yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde 1 Ağustos’ta başlayan süreç devam ediyor. Memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirleneceği 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi görüşmesi dün yapıldı.

Toplantı sonunda hükümetin teklifi 2024 ilk 6 ay için yüzde 14, ikinci 6 ay için yüzde 9. 2025 ilk 6 ay yüzde 6, ikinci 6 ay yüzde 5’lik zam oldu. Hükümetin teklifi sendikalar tarafından tepkiyle karşılandı.

MEMUR-SEN: TEKLİF REVİZE EDİLMELİ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın teklifin ardından, “Gelen teklifi olumlamamız mümkün değil. Bu açıdan tavsiyemiz, teklifin revize edilmesidir. Kiralara ilişkin kamu görevlileri zorlanmakta. Masaya bu konuda bir teklifin de gelmesini bekliyorduk. Bayram ikramiyesinden diğer sosyal haklara ilişkin henüz cümle kurulmadı” açıklamasını yaptı.

YENİ TOPLANTI TARİHİ 17 AĞUSTOS

Teklifin  kabul edilmemesi nedeniyle hükümet 17 ve 22 Ağustos’ta yeni tekliflerle masaya gelecek.

Tarafların yine anlaşamaması durumunda ise 23 Ağustos’tan itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kuruluna başvurulacak. Bu aşamada Kurul, en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

Toplu sözleşme görüşmeleri çerçevesinde bugün genele ilişkin tekliflerin müzakeresine geçilecek. Üçüncü toplantı 17 Ağustos’ta yapılacak. Görüşmeler ay sonuna kadar tamamlanacak.

Hükümet ilk zam teklifini açıkladı, memur tarafı tatmin olmadı