Meksika’da halk kartel üyeleriyle çatıştı! 14 ölü

Yayın tarihi: 11 Aralık 2023 Pazartesi 8:44 pm - Güncelleme: 11 Aralık 2023 Pazartesi 8:52 pm

Meksika’da bölge halkı, kendilerinden haraç isteyen kartel üyeleri ile çatıştı. Çatışmada 14 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı.

Meksika’nın Texcapilla kasabasında geçtiğimiz cuma günü bölge halkı, kendilerinden haraç isteyen La Familia Michoacana adlı kartel üyeleriyle çatıştı.

Çatışmada 10’u kartel üyesi 4’ü kasaba sakini toplam 14 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Kasabalılar, öldürülen kartel üyelerinin cesetlerini ve kartele ait araçları ateşe verdi. Çatışmada, kasabanın önde gelen isimlerinden ve belediye meclis üyesi Noe Olivares ile La Familia Michoacana kartelinin lideri “Paylaço” lakaplı Rigoberto de la Sancha Santillan’ın da hayatını kaybettiği açıklandı.

‘VAZGEÇMEYİN AYAĞA KALKIN’

Kasaba halkı daha sonra sosyal medyada yaptıkları paylaşımda, komşu kasabalara seslenerek, “Tıpkı bizim burada La Familia Michoacana’na yaptığımız gibi, siz de yapabilirsiniz. Vazgeçmeyin. Kasabalılar, bekleyin, ayağa kalkın” denildi.

Çatışmanın ardından güvenlik güçleri bölgeye konuşlandırılırken, kartel üyelerinin intikam almak için kasabaya saldırmasından korkuluyor. (İHA)

Meksika’da halk haraç kesen kartel üyeleriyle çatıştı: 14 ölü 7 yaralı

Güngören’de sokak ortasında silahlı çatışma! 1 ölü 3 yaralı

Kaynak: İHA