Mehmet Öz’den skandal açıklama: Okullar açılmalı, çocukların yüzde 2-3’ü ölür!

Yayın tarihi: 17 Nisan 2020 Cuma 12:38 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2020 Cuma 8:01 pm

ABD’de yaşayan Dr. Mehmet Öz, yeni tip koronavirüs nedeniyle alınan okulların kapatılması tedbiri hakkında skandal bir açıklamada bulundu. Öz’ün okulların açılması gerektiğini savunduğu açıklama büyük tepki topladı. Öz, tepkilerin ardından sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyleyerek özür diledi.

Prof. Dr. Mehmet Öz: Şu anda iki koronavirüs var, virüs mutasyon geçirdi

Konuşmasında okulların tekrar açılması gerektiğini savunan Dr. Öz, “Her hayat kaybedilmiş bir hayattır. Ancak arka planda kalan birtakım teorik risklerle çocukları güvenli bir şekilde eğitildikleri, beslendikleri ve hayatlarından en iyi şekilde yararlandıkları bir okula geri döndürmek lazım. Bu bazı insanların dikkate alacağı bir ‘değiş tokuş’ olabilir” dedi.

Dr. Öz, haftalık İngiliz bilim dergisi The Lancet’in verilerine dayanarak okulların açılmasıyla yaşanacak ölümlerin yüzde 2 ile yüzde 3 arasında olacağını ileri sürdü.


TEPKİLERİN ARDINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Mehmet Öz tepkiler üzerinden sosyal medya platformu Twitter üzerinden özür mesajı paylaştı. Öz mesajında, “Okulların açılmasının riskleri üzerine yaptığım yorumlar insanların aklını karıştırdı ve amacının dışına çıkarak onları üzdü. Yanlış konuştum” ifadelerini kullandı. .

Paylaştığı yeni videoda kariyerinden bahsederek riskleri en aza indirip ameliyathanelerde hayat kurtarmaya çalıştığını söyleyen Öz, okulların yeniden açılışı ile ilgili olaraksa neyi kast ettiğini ise açıklamadı.

İskele ve deniz ulaşım araçları, Kartal Belediyesi ekiplerince dezenfekte edildi

MEHMET ÖZ’DEN AÇIKLAMA

Mehmet Öz, yeni bir açıklama yaparak insanları şaşırttığını ve üzdüğünü fark ettiğini, böyle bir niyetinin olmadığını, bir kalp cerrahı olarak kariyerinde her zaman riskleri en aza indirerek ameliyathanede hayatları kurtarmak için savaştığını belirtti. İşte Mehmet Öz’ün açıklaması:

“Prof. Dr. Mehmet Öz’ün açıklamasıdır;

Okulların açılması ile oluşacak riskler hakkındaki yorumlarımın insanları şaşırttığını ve üzdüğünü fark ettim. Tabi ki böyle bir niyetim yoktu. Bir kalp cerrahı olarak kariyerimde her zaman riskleri en aza indirerek ameliyathanede hayatları kurtarmak için savaştım.

Bu salgın süresince bütün dünyada olağanüstü günler yaşıyoruz. İçinde bulunduğumuz süreç insanları hayal kırıklığına uğramış, endişeli ve yalnız hissettiriyor. Endişe içerisinde artık her şeyin eski düzenine dönmesi bekleniyor.

Aynı zamanda sürekli olarak bana sorulan bir soru var. İnsanları normal yaşamlarına nasıl geri döndürebiliriz.

Bunu yapmak için aslında önemli adımlardan biri “Çocuklarımız okula ne zaman ve nasıl başlayabilir? Aslında birçok çocuk için okul şu anda bulunduğu ortamdan daha güvenli bir yer olduğunu biliyoruz. Hem sağlıklı beslenme imkanına sahip olacaklar ve aynı zamanda eğitimlerinden de geri kalmayacaklar. Kontrollü, virüsün daha az yaygın olduğu bölgelerde bu tarz bir uygulama hem anne babalar hem de çocuklar için güvenli olabilir.

Normalleşmeye dönüş sürecinde dünya üzerindeki gelişmelere de baktığımız zaman Yeni coronavirüsün ortaya çıktığı Çin’in Wuhan şehrinde, vatandaşların artık seyahat etmesine izin veriliyor; Danimarka’da ilkokullar, kreş ve yuvalar yeniden açıldı; Viyana, Avusturya’da binlerce mağaza ilk kez haftalar içinde kapılarını açtı. Almanya’da 800 metrekareye kadar olan mağazalar, otomobil bayileri ve kitapçıların açılması planlanıyor. Aynı zamanda okulların ilk olarak lise veya ilköğretimin son sınıfındaki öğrenciler için 4 Mayıs’tan itibaren açılması düşünülüyor.
Bunlar, tüm dünyanın mücadele ettiği konular. Ben virüsün ortadan kalkması için çözümler üzerinde çalışmaya devam edeceğim.”

 

Sağlıkta Şiddeti Önleme Günü’nde hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşu!