MediaTek, 5G sayesinde pazardaki ağırlığını arttırıyor

Yayın tarihi: 10 Temmuz 2021 Cumartesi 9:30 am - Güncelleme: 9 Temmuz 2021 Cuma 5:26 pm

Akıllı telefon pazarındaki rekabet sadece üreticileri etkilemiyor. Malum, sektörde boy gösteren pek çok isim mevcut. Türkiye’deki modellere baktığımızda Samsung, Xiaomi, Oppo, Apple ve Huawei gibi isimlerin başı çektiğini görüyoruz. Fakat rekabet sadece telefon üreticileri arasında değil. Aynı şekilde bu üreticilere parça sağlayan isimler arasında da muazzam bir rekabet söz konusu. En büyük rekabet ise yonga seti pazarında karşımıza çıkıyor.

Sektörü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere, Huawei, Samsung ve Apple dışında kendi yonga setini üreten 3. bir isim daha bulunmuyor. Dolayısıyla akıllı telefon sektöründe boy gösteren pek çok isim yonga seti ihtiyacını 3. Parti isimlerden karşılıyor. Bu isimlerin odağında ise Qualcomm ve MediaTek var.

mediatek

5G öncesinde Qualcomm pazarın büyük bir bölümüne hükmediyordu. Fakat son dönemde işlerin biraz değiştiğini söyleyebiliriz. Özellikle MediaTek’in Dimensity yongalarını üretmeye başlamasıyla birlikte olay farklı bir boyut kazandı.

Artık pek çok üretici 5G tarafında uygun fiyatlı modelleri için MediaTek yongalarını tercih ediyor. Bu da MediaTek’in pazar payının önemli ölçüde artmasını sağlamış durumda. En azından yayınlanan raporların bize gösterdiği bu. Bakalım Qualcomm, MediaTek’in bu atağına bir karşılık verebilecek mi? Bunu zamanla göreceğiz.

vivo S10 Pro, 15 Temmuz’da 108 MP kamera ile geliyor