Meclis üyesi istifa etmesi için verilen rüşveti pencereden halka saçtı! “Bu para halkındır”

Yayın tarihi: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 2:45 pm - Güncelleme: 5 Ağustos 2023 Cumartesi 2:45 pm

Brezilya’nın Candido Mendes şehrinde Sabaha Filho isimli meclis üyesi, belediye başkanının kendisine rüşvet verdiğini belirterek 300 bin Brezilya realini (1 milyon 663 bin 127 TL) pencereden halka dağıttı.

Brezilya’nın Maranhao eyaletine bağlı Candido Mendes kentinde belediye meclisi üyesi Sababa Filho, kentin Belediye Başkanı Jose Bonifacio Rocha de Jesus’un kendisine istifa etmesi için 300 bin Brezilya reali (1 milyon 663 bin 127 TL) rüşvet verdiğini iddia etti.

“BU PARA HALKINDIR”

Filho, kendisine verilen çanta dolusu parayı belediye binasının penceresinden halka dağıttı. Filho yaptığı açıklamada, Belediye Başkanı Rocha de Jesus’un kendisinin yerine yandaşı olan başka birini getirmeyi planladığını ve hayatının tehlikede olduğunu ifade ederken kendisine rüşvet olarak verildiğini söylediği paraları pencereden atmadan önce ise “Bu para halkındır” dedi.

Sababa Filho ayrıca olay sonrası emniyete giderek resmi şikâyette bulundu.

Amatör kameralara yansıyan görüntülerde ise belediye binasından banknotları atıldığı ve pencerenin önünde toplanan vatandaşların kargaşa içinde atılan paraları yakalamaya çalıştıkları görüldü.

Brezilya’da ‘Pele’ kelimesi sözlüğe sıfat olarak eklendi! “Hiç kimseyle kıyaslanamayacak olan”