Mazbatası ‘geciktirilen’ Eren Ali Bingöl: Teftiş kurulumuzu görevlendirdik

Yayın tarihi: 5 Nisan 2024 Cuma 3:05 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2024 Cuma 3:06 pm

Haber: Özlem Aktürk

İstanbul’un Tuzla ilçesindeki seçimi yüzde 50.92’lik oy oranıyla kazanan CHP’li Eren Ali Bingöl, mazbatasının geciktirildiği süreçte yapılan işlemler hakkında inceleme yapılacağını açıkladı.

Yerel seçimlerde en yakın rakibine yaklaşık yüzde 12’lik fark atmasına rağmen mazbatası geciktirilen CHP’li Tuzla Belediye Başkanı Eren Ali Bingöl, dün görevi devraldı. Bingöl mazbatanın geciktirildiği süreci TELE1’de ‘Gün Ortası’ programında değerlendirdi.

Bingöl, pazartesi günü mesai başlangıcından görevi devraldığı perşembe gününe kadar yapılan işlemler için inceleme yapılacağını açıkladı.

Bingöl, “İtirazlar olmasa pazartesi günü böyle bir fark olduğu durumda mazbata veriliyordu. Burada ilçe seçim kuruluna da çok ciddi anlamda yüklenmemek lazım. Çünkü kanuni süresine göre, yanlış hatırlamıyorsam salı akşam üçe kadar itiraz olmaması halinde zaten mazbatayı alıyorsunuz. Ancak burada bir itiraz oldu yeniden sayım talep edildi. Hakkını kullanıyor da diyebiliriz. Zaman da kazanıyordu diyebiliriz. Burada önemli olan gelişmesi pazartesi sabah sekiz buçuktaki mesai başlangıcından bizim görevi devraldığımız dün saat on sekize kadarki süre içerisindeki yapılan işlemleri teftiş kurulumuzu görevlendirdik. Onlar da incelemelerini yapıyorlar. O incelemeler sonrasında zaten konu açığa çıkacaktır diye düşünüyorum.” diye konuştu.

20 bine yakın oy farkına rağmen yeniden sayım talebinin gerçekçi olmadığını talep edenin de bildiğini söyleyen Bingöl, “O zaman talep etme gerekçesi ne? Aslında devreye giren temel soru bu. Bu soruyla ilgili de teftiş kurulumuz çalışıyor.” ifadelerini kullandı.

Tuzla’da süreç sonlandı! CHP’li Bingöl’e mazbatası verildi

Kaynak: HABER MERKEZİ