Market çalışanının boğazına bıçak dayayıp gasbettiler!

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:10 am - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 11:14 am

İstanbul Gaziosmanpaşa’da bir zincir market çalışanı kapı kilidini açtığı sırada arkasından iki kişi girdi. Cerrahi maske takmış saldırganlar, çalışanın boğazına bıçak dayayıp marketten 27 bin lira gasbetti. Polisin yakaladığı gaspçılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olay, geçtiğimiz hafta çarşamba günü saat 07.44’te Karadeniz Mahallesi’nde meydana geldi. İsmi öğrenilemeyen market çalışanı, kapı kilidini açarak markete girdi. Daha sonra cerrahi maskeli Y.D.(23) ve B.A.(18) market çalışanının ardından içeri girdi.

Şüpheliler, koridorda arkasından yürüdükleri kasiyeri yakaladı. Şüphelilerden biri kasiyeri bıçak zoruyla tutarken, diğer şüpheli kasada bulunan 27 bin lirayı aldı. Şüpheliler hızla marketten uzaklaştı.

İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Gaziosmanpaşa Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüphelileri yakalamak için çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceledi. Şüphelilerin Bayrampaşa’da bulunan kuru gıda haline kaçtığı tespit edildi.

Şüphelilerden Y.D. Karadeniz Mahallesi’ndeki evinde gözaltına alırken, B.A. ise aynı mahallede çalıştığı iş yerinde gözaltına alındı. Şüpheli Y.D.(23) Asayiş Büro Amirliğine, B.A.(18) ise Çocuk Büro Amirliğine teslim edildi. 24 Şubat günü mahkemeye çıkartılan şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GASP ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Gasp anları, market ile çevrede bulunan iş yerlerinin güvenlik kamerası görüntülerine yansıdı. Görüntülerde, zincir marketin dışında bekleyen şüpheliler, marketi açan görevlinin arkasından içeri giriyor. Şüphelilerden biri market çalışanını bıçak zoruyla tutarken, diğer şüpheli kasadan paraları alıyor. Diğer güvenlik kamerası görüntülerinde ise, şüphelilerin olaydan sonra hiçbir şey olmamış gibi yürüdüğü görülüyor.