Mark Zuckerberg metaverse planlarında zararlı çıkmış gibi görünüyor

Yayın tarihi: 4 Şubat 2022 Cuma 9:00 am - Güncelleme: 3 Şubat 2022 Perşembe 6:51 pm

Dördüncü çeyrek kazanç raporuna göre, şu anda Meta olarak bilinen şirket, 2021’de Reality Labs bölümünde 10 milyar doların biraz üzerinde kaybetti.

Mark Zuckerberg, Meta’nın metaverse yatırımları hakkında “Bu vizyon hala çok uzakta” dedi. “Gidilen yön açık olsa da, önümüzdeki yolumuz henüz tam olarak tanımlanmadı.” Zuckerberg, şirketin Horizon VR deneyiminin mobil versiyonunun yanı sıra yeni bir “üst düzey” VR kulaklığı piyasaya sürmeyi planladığını söyledi.

Metaverse

 

Şirket, metaverse hedeflerinin merkezinde yer alan AR ve VR bölümünün finansal performansını ilk kez paylaştı. Meta veri deposunun henüz kâr etmemesi sürpriz değil. Şirket, geçtiğimiz çeyrekte AR ve VR yatırımlarının 10 milyar dolarlık zararla sonuçlanacağını söylemişti. Ancak, sabit kullanıcı büyümesi ve reklamcılık işinde devam eden verilerle birleştiğinde, şirketin dördüncü çeyrek sonuçları, Meta’nın hisselerini Çarşamba günü bir düşüşe geçirdi. Facebook’un günlük aktif kullanıcıları son çeyrekte 1,93 milyardan 1,92 milyara geriledi. Bunun bir sebebi de kullanıcıların artık TikTok’a ilgi göstermesi. Zuckerberg, “Kendi hizmetlerimizde Reels gibi kısa biçimli videolara geçişin ortasındayız” dedi. “Reels artık açık ara en hızlı büyüyen içerik biçimimiz.” Ancak Reels’ın henüz Hikayeler veya yayınlar kadar para kazanmadığını da ekledi. Facebook kurucusu, geçen çeyrekte, Facebook’un TikTok ile daha iyi rekabet edebilmek için platformunu kısa biçimli video etrafında yeniden yönlendirdiği için 18 ila 29 yaş arasındaki “genç yetişkinleri” çekmenin en önemli önceliklerinden biri olacağını söyledi. Ancak Reels güçlü bir büyüme gösterirken, Facebook’un genel kullanıcı büyümesi sabit kaldı.

MatePad Pro 12,6, Sound Joy ve WATCH FIT mini ile tanışın