Mardin’de Kılıçdaroğlu’na oy verenler tehdit edildi iddiası!

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2023 Salı 2:49 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2023 Salı 3:28 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesinde Mardin’de muhtarlar aracılığıyla vatandaşlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri konusunda baskı yapıldığı iddia edildi. Konu hakkında açıklama yapan Mardin’in CHP’li başkanları AKP’li Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in 14 Mart’ta yapılan seçimlerde Bülbül köyünde sandıktan Kemal Kılıçdaroğlu çıktığı için vatandaşları tehdit ettiğini söyledi. Demir söz konusu iddialar hakkında TELE1’e konuştu. Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk de Mardin Mazıdağı’nda AKP’li Milletvekillerinin muhtarlara Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri yönünde baskı uyguladığını ileri sürmüştü.

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimleri öncesi Mardin’de muhatlar aracılığıyla vatandaşlara Millet ittifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yapıldığı iddia edilmişti konu hakkında Tele1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’na konuşan CHP Mardin İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan söz konusu baskının yapıldığını ve konuyu Mardin Valiliği’ne de ilettiklerini kaydetti. CHP’li Kılınçaslan Mardin Yeşiller Belediye Başkanı Hayrettin Demir’in seçim günü ve sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’na çok oy çıkan Bülbül Köyü’ndeki vatandaşları tehdit ettiğini iddia etti.

“SANDIKTAN KILIÇDAROĞLU ÇIKINCA TEHDİT ETMİŞ”

Konu hakkında Tele1’den Oğuzhan Poyrazoğlu’na açıklama yapan CHP Mardin Yeşiller İlçe Başkanı Eşref Çokan “ Bülbül köyü tek köyümüzdür. O insanlardan oy almak için bizzat hiç gitmedim. Tek köy olduğu için biz onlara baskı yapmıyoruz. Belediye başkanı Saat 5 gibi köye gitmiş sandıkları açmışlar çoğunluk Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermiş. Belediye başkanı sonucu görünce ‘siz burada bir kaç tane ev buradasınız 500 tane adam gönderirim sizi yok ederim’ demiş. Köylülerden tepki gelince de oradan kaçtı. 

“SEÇİM GÜNÜ OKULLARDA DA TEHDİT ETTİ”

Ben gözümle gördüm seçim günü okuldaydı ‘Kardeşim ayıptır belediye başkanısın git evinde otur. İnsanlara baskı yapıyorsun’ diye uyardım. İnsanlara ben seni görevden alırım, çocuğunu işten alırım yardımını keserim. Ben sizin isminizi alırım devlet tarafından  yardım gelmesin diye. Ben hayatımda böyle bir şey görmedim. Ben bu kadar zülüm yapsam beni çocuklarım evde beni kabul etmez. Görevlilere baskı yapıyorlar okuldan çıkartmayız, sizi deşifre ederim, kimse sizi elimizden kurtaramaz.” ifadelerini kullandı.

Bülbül Köyü muhtarı ise yaptığı açıklamada ” Bizim buradaki belediye başkanımızın yaptığı zorluktur durum o noktaya geldi. Kendi partisi de bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını belirtti” ifadelerini kullandı.

BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Söz konusu iddiaları yalanlayan AKP’li Mardin Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir Tele1’e yaptığı açıklamada ” Söz konusu iddialar yalan. Ben acemi siyasetçi değilim 30 yıllık belediye başkanıyım. Benim sandığımda da Kılıçdaroğlu’na oy çıkmıştır. Demokratik bir ülkede sandıkta kim çıkacağını söylemek haddimize değil. Başkasının iradesine müdahale etmek bize yakışmaz. Orada seçmen olmayan bir kişi dolaşıyorlardı biz onları uyardık. 

“TUTANAK İSTEYENLERE YETKİ BELGESİNİ SORDUM”

Bülbül Köyü’nde olan hadise; sandık başkanı benim akrabamdır, bana telefon açtı dedi ki dışardan birileri gelmiş tutanak istiyor. Sandık başkanı da tutanak sandık üyelerine verilir diye vermek istemiyor. Ben köye gittim tartışma olmasın diye baktım, dışarda kargaşa var. ‘Nedir mesele’ dedim.  ‘Sen bir yetki belgeni çıkar, sandık tutanaklarını almaya yetkin var mı?” dedi. Hangi parti olursa olsun yetki belgen yoksa alamazsın. Sonra dedim verin tutanak ne olacak. 

Sonra ben o kişiye sesimi yükselttim bütün sandıklardan kovuldun geldin buraya, Burayı karıştırmak için mi geldin buraya. Gündüz diğer okullarda gördüğüm aynı şahıslardı. Ama ben sandıkta Kılıçdaroğlu mu Erdoğan mı çıktı bilmiyorum.  Ben onlara güya ’10 hane kalmışsınız s. olun gidin’ demişim. Ben böyle bir şey demem ne edebime ne hayama yakışır.” ifadelerini kullandı.

AHMET TÜRK DE BASKI İDDİALARINI GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Eski Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Mardin Mazıdağı’nda AKP’li milletvekillerinin beraberindeki vali, kaymakam, karakol komutanlarının, ilçede kanaat önderleri ile muhtarlara Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vermemeleri için baskı yaptığını ileri sürmüştü

Ahmet Türk: Mardin’de AKP’li vekiller Kılıçdaroğlu’na oy vermeyin diye baskı yapıyor