Mansur Yavaş’ın torunundan Ekrem İmamoğlu’nu terleten soru

Yayın tarihi: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 3:23 pm - Güncelleme: 13 Mayıs 2023 Cumartesi 3:38 pm

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, torunu Mansur Kemal ile Ekrem İmamoğlu’na soru sorduğu anları paylaştı.

Millet İttifakı’nın final mitingini Ankara’da düzenlemişti. Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş,  sahneye eşi ve torunu Mansur Kemal ile sahneye çıkmıştı. 

Yavaş, miting sırasında torunu Mansur Kemal’in, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayıEkrem İmamoğlu’na “Ayasofya Camisi İstanbul’un en büyük camisi ise niye Sultanahmet’in 6 tane minaresi var?” diye sorduğu anları paylaştı.

Paylaşımına “Torunum Kemal Mansur, Ekrem İmamoğlu Başkanımızı biraz terletse de başkanımız kendisine yöneltilen sorulardan her zaman olduğu gibi başarı ile çıkmış” notunu ekledi.

“AYASOFYA’YA HAVA ATMIŞ YANİ”

İmamoğlu ise “İşte şöyle, Ayasofya Camii eskiden, Osmanlı’dan önce kiliseymiş. O daha sonra camiye dönüştürüldüğü için ona önce minare yapmamışlar sonra minare yapmışlar. 4 tane uyumlu olmuş. Sultanahmet baştan cami olarak çizildiği için 6 minareli çalışılmış. Bir de Ayasofya’ya hava atmış yani. Ben senden daha büyüğüm, daha fazla minarem var. O zamanın mimarı öyle çizmiş.” şeklinde cevap verdi.

Melih Gökçek’in Mansur Yavaş paylaşımını Teyit.org yalanladı