Mansur Yavaş: Hizmet için teşekkür etmeyin bunun için maaş alıyoruz

Yayın tarihi: 1 Eylül 2022 Perşembe 10:42 am - Güncelleme: 1 Eylül 2022 Perşembe 10:42 am

ABB Başkanı Mansur Yavaş, sanayiciler ile bir araya geldi. Yavaş, “Bir Belediye Başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi ile Teknopark Ankara’nın ortak düzenlediği programa katıldı. Sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini dinleyen Yavaş, Organize Sanayi Bölgeleri’nin, yapılan protokol doğrultusunda her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını kaydetti. Yavaş, Büyükşehir Belediyesi’nin diğer ulaşım, yeşil alan ve sosyal yardım projeleri hakkında da bilgilendirme yaptı.

Sedat Peker’in ardından Nevzat Tarhan’a bir tepki de Mansur Yavaş’dan: Vatan sevgimizi kimse sorgulayamaz

Toplantıya; İvedik Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Hasan Gültekin, Fen İşleri Daire Başkanı Erol Gündüz ile bölgedeki sanayiciler katıldı.

‘‘HİZMET ETMEK GÖREVİMİZ, BİZ BUNUN İÇİN MAAŞ ALIYORUZ’’

Sanayicilerin sorunlarını ve taleplerini not alan Yavaş, ABB’nin yaptığı yatırımlar için teşekkür edilmesine karşı çıktı. Yavaş, “Bir Belediye Başkanına zaten yapması gereken şeyleri yaptığı için teşekkür ediyorsunuz. Son derece yanlış buluyorum. Bu bizim görevimiz, bunun için maaş alıyoruz” ifadelerini kullandı.

Mansur Yavaş’a ‘rüşvetçi’ diyen AKP’li Başkan yardımcısı çark etti

“HERKESE DESTEK OLUYORUZ”

Konuşmasında Ankara için öne çıkan iki vizyon olduğunu kaydeden Yavaş, “Bunlardan biri bilişim ise diğeri tarım. Sadece geçen yıl ABB olarak çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilere verdiğimiz arpa, buğday ve nohut ve büyük destekler var. Mazot, tohum, gübre desteğine kadar her türlü desteği verdik. Artık çiftçiler tarıma geri döndü. Hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara, herkese destek oluyoruz.” diye konuştu.

“GENÇLER YURT DIŞINA GİTSİN İSTEMİYORUZ”

Büyükşehir olarak bilişim alanında da çalışmalarının sürdüğünü belirten Yavaş, “Dikmen Vadisi’nde bir tane TechBridge adı altında bir bilişim köprüsü açtık. Türkiye’de ilk kez belediye teknokentini kurmak için şu anda ruhsata başvurmak üzereyiz. Sanayi Bakanlığına başvurduk. Bir tane de Kuzey Ankara’da yolun sağında boş evler vardı, bir tanede oraya kurduk. Bir tane de Ulus’ta kuruyoruz. Ulus’taki tarihi Emek İşhanı’nın içerisinde 2-3 tane dükkan var. Üniversitelerin son sınıf öğrencileri dahil yatırım yapmak isteyen imkanı olmayan gençlere açıyoruz. Akıl akıldan üstün. Kimden nasıl proje çıkacak belli olmuyor. Bunlarda yine sanayimize destek olmak için emirlerinize amade olacaklar. Sizlerden herhangi bir para ve gelir beklentimiz yok. Sadece Ankara’da yetişen iyi okullar okuyan gençlerin yurt dışına gitmesini istemiyoruz. Burada kalsınlar burada üretsinler istiyoruz” dedi.