Mansur Yavaş’tan ‘ayrım yok’ diyen Erdoğan’a: Biz alamadık hiç

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 1:35 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 2:05 pm

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hataylılara yönelik tehditkar ifadeleri hakkında, “”Muhalif belediyeler, İller’den kamu bankalarından bir kuruş kredi alabilmiş mi? Biz alamadık hiç. 30 Milyon insanın sağlığını ilgilendiren proje Meclis’te bekletiliyor” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İvedik Organize Sanayi Bölgesi’ne yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mansur Yavaş’tan tehditkar sözlerinden sonra ‘ayrım yok’ diyen Erdoğan’a yanıt verdi. Yavaş, “Muhalif belediyeler, İller’den kamu bankalarından bir kuruş kredi alabilmiş mi? Biz alamadık hiç. 30 milyonun insanın sağlığını ilgilendiren proje Meclis’te bekletiliyor. Cumhurbaşkanı’nın ilk seçildiğindeki sözlerini izledik şu anda aynısını biz yaşıyoruz” dedi.

30 MİLYON İNSANIN SAĞLIĞINI İLGİLENDİRİYOR

Mansur Yavaş, “Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayladığı arıtma projemiz var, kredisini bulduk. 8 aydır 30 milyon insanın sağlığını ilgilendiren bir hususta dahi belediye meclisinde bekletiliyor. Yine EYT’liler ve deprem nedeniyle harcamalardaki artışla ilgili ek kredi almak için başvurduk. Bunlar sekiz aydır meclis çoğunluğuyla bekletiliyor. Bugün internette Sayın Cumhurbaşkanı’nın ilk seçildiğindeki sözlerini izledik. Hükümetin kendilerine eşit davranmadığını, ayrımcılık yaptığını söylüyordu ama onun anlattıklarının aynısını biz yaşıyoruz şu anda” ifadelerini kullandı.

“HİZMETLERİN ÖNÜNÜ KESİYOR”

“Önceki dönemlerde AKP’li belediyelere yapılmayan kesintiler şu dönemde muhalefet belediyelerine mi yapılıyor?” sorusu karşısında Yavaş, şu yanıtı verdi:

– Bu özellikle metroda yapıldı. Sayın Mustafa Tuna döneminde yapılan sözleşmeye aykırı olarak bir düzenleme yapılarak bugüne kadar 124 milyon TL ödememiz gerekirken biz şu ana kadar 5.5 milyar TL para ödemiş olduk ve borcunu bitirdik. Bunlar tabii başka yapacağımız hizmetlerin önünü kesiyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Hataylılara yönelik tehditkar ifadeleri hakkında, “Hükümetin kendilerine eşit davranmadığını, ayrımcılık yaptığını söylüyordu ama onun anlattıklarının aynısını biz yaşıyoruz şu anda” dedi.

 

Kaynak: TELE1